Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı

Trabzon'da çocukları cinsel istismardan korumak için uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim ve farkındalık projesi faaliyete geçti.

Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı

Haber61 / Haber Merkezi / Selay SAYKAL

Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölümü tarafından hazırlanan “Çocuklar Geleceğimizdir, Dokunmayın” projesinin ilk dersi Trabzon'da gerçekleşti. 


1 Mart 2017 tarihinde açılışı yapılan ve çocuklar ile ailelerin cinsel istismara karşı bilinçlendirilerek çocukları taciz ve istismardan korumayı amaçlayan projenin ilk dersi 7-10 Mart tarihlerinde Ata İlkokulu'nda yapıldı. 

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse'nin de desteklediği  ‘Çocuklar geleceğimizdir, dokunmayalım’ projesinde öğrencilere istismar kavramı öğretilerek istismardan nasıl korunabilecekleri anlatılıyor.  

Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi uzmanları tarafından verilen eğitimlerde büyüme çağındaki çocuklara erkek ile kızlar arasındaki fizyolojik farklılıklarla beraber bedensel farkındalık, başkalarına karşı sınır çizebilmeleri için yasak kavramı ve yasak davranış biçimleri çocukların anlayabileceği bir şekilde öğretiliyor.

Mayıs ayına kadar sürecek eğitimlerde çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismar olaylarının önüne geçmek, başta çocuklar olmak üzere veliler ve eğitimcileri bilgilendirmek, yetkinlik düzeylerini artırmak, konu ile ilgili toplumsal farkındalık düzeyini yükseltmek hedefleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzmanı Süleyman Sürül, çocukların cinsel istismarın ne olduğunu bilmedikleri ve istismara uğramaları durumunda bunu farkına varamadıklarını belirtti.

Çocukların istismar konuda bilinçlenmesinin kendilerini koruma açısında önemli olduğunu ifade ederek Sürül, çocukları cinsel tacize uğramaktan korumak konusunda eğitimin bütün paydaşları ve ailelerin gerekli bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olması gerektiğini dile getirdi.  Sürül, “Kendisinin ve diğer cinsiyetin bedenini tanıyan, bedeninin sorumluluğunu bilen, özel alanını ve sınırlarını tanıyan çocuklar yetiştirmek zorundayız.  Bu anlamda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uyguladığımız modülleri daha da geliştirip ilimiz genelindeki bütün rehber öğretmenler ile paylaşarak diğer okullarımızda da eğitimlerin verilmesini sağlayacağız” dedi.

Pilot olarak belirlenen Ata İlkokulu, Kanuni İlkokulu, Kireçhane İlkokulu, Beşirli İMKB Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu'ndan sonra eğitimlerin Trabzon genelindeki okullarda hayata geçirilmesi amaçlanıyor.



Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı
Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı
Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı
Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı
Trabzon'da istismardan korunma dersleri başladı




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber