Trabzon'da işçi filmleri festivalinde sürpriz isimler

Trabzon'da 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin galası gerçekleşti.

Trabzon'da işçi filmleri festivalinde sürpriz isimler

Haber61 / Haber Merkezi / Selay Saykal

Trabzon'da 8-9-10 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin galası yapıldı. Sürmene'nin kanayan yarası Çamburnu Kutlular Katı Atık Tesisi'nde düzenlediği sergiyle dikkatleri çöplüğün yarattığı kirliliğe çeken Gökçe Erhan'ın eserleri festival kapsamında sergilendi. Festivalin galasında AK Parti sürprizi yaşandı. 


12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin galası, bir otelde saat 18.00'de düzenlenen kokteyl ile yapıldı. Sürmene çöplüğünde sergi yaparak kamuoyunun dikkatini çeken Gökçe Erhan'ın tabloları ve çeşitli eserleri sergilendi. Katılımcılar Gökçe Erhan'ın resimlerine büyük ilgi gösterirken festivale katılan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, duyarlı çalışmaları konusunda genç sanatçıyı tebrik etti.

Sergisinin açılışında kısa bir konuşma yapan Gökçe Erhan, çöplüğün yarattığı kirlilk karşısında duyduğu derin üzüntüyü paylaştı. Erhan, "Doğayla yaşayan bir insan olarak onun çektiği ızdırabı derinden hissediyorum. 10 yıl önce Çamburnu köyünde maden için açılan bu tesis, çöp dökme alanı olarak kullanılıyor. Bizler köy halkı olarak bundan çok büyük rahatsızlık duyuyoruz ancak sesimizi duyuramıyoruz. Çünkü yetkililer kulaklarını tıkıyor. Biz sesimizi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz çünkü çöp sorunu sadece Çamburnu'na ait birşey değil, tüm dünyanın sorunu. Bir insan, bir dünya vatandaşı olarak çöp üretmenin doğaya büyük zararlar verdiğini göstermek için çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Trabzon'da işçi filmleri festivalinde sürpriz isimler

BAŞKANDAN SAMİMİ İTİRAF: YAPILMASIN DİYE YALVARDIM

Müzik dinletisinin hemen öncesinde Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef ve AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Gökçe Erhan'ın sergisi için geldi. Erhan'ın eserlerini dikkatle inceleyen Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene'deki çöplüğün açılmaması için yıllar önce verdiği mücadeleyi anlattı. Çamburnu'nda çöplük açıldığı yıllarda il meclis üyesi olduğunu ve karara bir tek kendisinin karşı çıktığını aktaran Başkan Üstün, "Çöplük açılmasın diye o zaman meclis üyelerine yalvardım, zararı sadece bize değil herkese, hepinize dedim ama dinletemedim. Şimdi bu çöplük kapasitesini doldurdu hatta taştı. Umarım artık bu sorunu çözebiliriz. Araklı'da yapılacak tesiste enerji şeklinde geri dönüşüm çalışmalarının olacağını biliyorum. Orası bizim çöplük gibi olmayacak" şeklinde bilgi verdi. Başkan Üstün ve beraberindekiler, genç sanatçıyı duyarlılığı ve eserleri konusunda tebrik ederek ayrıldı. 


Festival, sanatçılar Yavuz Nas ve Eşref Haldız'ın söylediği türkülerle devam etti. Müzik dinletisinin ardından festival kapsamında "Düğmeler Savaşı" filminin gösterimi yapıldı. 

Trabzon'da işçi filmleri festivalinde sürpriz isimler













 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber