Trabzon'da internette akaryakıt satmaya kalkınca...

Trabzon’da 2017 yılının son haftasında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 14 bin 250 şüpheli şahsın incelemesi yapıldı. 

Trabzon'da internette akaryakıt satmaya kalkınca...

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 25-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından şehrin belli noktalarında çalışmalar yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında yapılan çalışmalarda toplam 14 bin 250 şüpheli şahsın incelenmesi yapılırken, 10 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 65 adet mermi, 292,40 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin, 27 adet ectasy uyuşturucu hap ve 6 adet sentetik ecza, 110 litre kaçak içki, bin 809 paket kaçak sigara ve 3 adet delici, kesici alet ele geçirildi.

Ayrıca, yabancı uyruklu 5 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatılırken, işletmeye uygun olmayan 3 otel-apart hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Değişik suçlardan arama kaydı olan 67 şahıs yakalandığının bildirildiği açıklamada, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan 41 şahsa işlem yapıldığı, iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, fuhşa teşvik ve aracılık etmek, uyuşturucu madde ticareti ve hırsızlık başta olmak üzere toplam 34 olayda 37 şüpheli şahsın yakalandığı kaydedildi.

Jandarma kaçakçılara ve uyuşturucuya izin vermiyor
İl Jandarma Komutanlığı tarafından Of İlçesi İkidere ve Eskipazar Mahallelerinde alınan duyum üzerine 25 Aralık 2017 günü bir şahsın uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu işlediği bilgisi alındı. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramalar neticesinde 139 adet ectacy uyuşturucu hap, 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 568 adet kaçak sigara ve 40 adet kaçak içki ele geçirildi.
Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında 29 Aralık 2017 günü 18.30-23.00 saatleri arasında “Türkiye Güven ve Huzur Uygulaması-7” faaliyeti kapsamında yapılan yol kontrol ve arama faaliyetinde 3 şahıs yakalandı. Akçaabat ve Düzköy ilçelerinde 2 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet tabanca fişeği ve 1 adet faturasız kurusıkı tabanca ele geçirildi.

İnternetten akaryakıt satmaya çalışırken yakayı ele verdiler
Of İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında değişik tarih, yer ve zamanlarda meydana gelen faili meçhul olayların aydınlatılması için yapılan araştırmada, bir internet sitesinden akaryakıt satmak için ilan verdiği tespit edilen E.Ö. ile S.Y. ve F.E. isimli şahıslardan şüphelenilmesi üzerine araştırma başlatıldı. Adli Makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilerin evlerinde arama yapılırken, şüpheli E.Ö.’nün evinde 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin alınan ifadelerinde Of İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde daha önceden tahkikatı yapılan ve faili meçhul olarak takip edilen 6 adet iş makinesinden akaryakıt hırsızlığı ve 1 adet oto hırsızlığına teşebbüs olaylarını birlikte işledikleri tespit edilirken, çalmış oldukları mazotların yaklaşık 500 litresinin şüpheli S.Y. isimli şahsın evinin yanında toprağın altına gömülü halde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında meydana gelen 8 trafik kazasında 12 şahsın yaralandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler