Trabzon'da İnme geçiren hasta KTÜ’de şifa buldu

KTÜ Farabi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nden Prof. Dr. Hasan DİNÇ ve Ekibi başarılı iki operasyona imza attı.

Trabzon'da İnme geçiren hasta KTÜ’de şifa buldu

KTÜ Farabi Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında Prof. Dr. Hasan DİNÇ ve Doç. Dr. Şükrü OĞUZ, hem bölge insanımıza hem de çevre ülkelerden gelen hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor ve dünya çapında bugüne kadar pek çok uzman da yetiştirdi.

Prof. Dr. Hasan DİNÇ ve Doç. Dr. Şükrü OĞUZ’un önderliğindeki ekip, yakın zamanda iki hastanın daha iyileşmesine vesile oldu. Sağ kolda ve bacakta güç kaybı ve konuşma bozukluğu olup KTÜ Farabi Hastanesi’ne getirilen 37 yaşındaki ilk hastanın, yapılan tetkikleri sonucunda, inme (felç) geçirdiği anlaşıldı. İnme’nin nedeninin, sol beyin damarında yırtılmaya bağlı darlık olduğu anlaşılan hasta, acilen Girişimsel Radyoloji Ünitesi’ne yönlendirildi. Hastanın beyin damarında darlık olan bölüme, kapalı yöntem ile kasık damarından girilerek stent takıldı. Zorlu geçen girişimsel işlem sonucunda hasta, büyük ve riskli bir ameliyata gerek kalmadan tüm şikâyetleri düzelerek kısa bir sürede şifa bulup taburcu edildi.

48 yaşındaki diğer hastanın yapılan ilk incelemelerinde, hastada beyin kanaması bulgularına rastlandı. Beyin Damarları Anjiyografisi’nde, hastanın beyninde 8 mm çapında baloncuk (anevrizma) tespit edildi. Patlaması an meselesi olan anevrizmaya, kapalı yöntemle kasık atar damarından girilerek sağ ve sol arka beyin damarını korumak için stent yerleştirildi ve kritik olan anevrizma, koil (tel yumak) ile kapatıldı. Zorlu geçen bu girişimsel işlem, hastanın büyük ve riskli bir ameliyata gerek kalmadan şikâyetlerini ortadan kaldırıp kısa bir sürede şifa bularak taburcu olmasını sağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber