Trabzon'da İmar yolsuzluğu iddiası

Vatandaş araştırdı, kurumları uyardı, Başedemeyince, mahkemeye gitti.

Trabzon'da İmar yolsuzluğu iddiası

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’da imar yolsuzluğu iddiası..

Akçaabat Belediyesi şok etti. İddialar yenilir yutulur cinsten değil. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Akçakale Mahallesi’nde meydana gelen olay ilginç. Çatalzeytin mevkiinde bir firmaya sattığı arazisinin üzerinde imar yolsuzluğu yapıldığını öne sürdü. Olay firmaya verilen imar haklarının arazi sahibine verilmemesiyle patladı. Arazi sahibi arazisinden yaptığı terlerin üzerine ruhsat evrildiğini öğrenince çılgına döndü ve ‘imar yolsuzluğu var’ diyerek mahkemeye başvurdu. 

Ahmet Yılmaz adlı vatandaş iddiasını Haber61’e şöyle açıkladı; 

Trabzon'da İmar yolsuzluğu iddiasıSAKINCA GÖRMEDİ OLUMLU RAPOR VERDİLER

“140 ada/11-12-13 parsel, 142 ada/1-2-3 parsel ve 194 ada kısmında firmaya sattığımız alanda bazı yanlış işler yapılmıştır. Bu ada parsellerinin parselizasyonunda 7 metre karelik imar yolu ve 10 metre dere yatağına bırakılan kısmında bedelsiz olarak terklerimizi yaptık. DSİ’nin dere ıslahını yaparak dere duvarının ve de 7 metre karelik imar yolunun arasında kalan 432 m2 alanı Mal Müdürlüğünden satın almak için müracat ettim. Mal müdürlüğü satılmasında sakınca görmedi ‘olumlu’ rapor verdi. İlgili kurumlardan da görüşler alarak bunları yaptı.  

İMAR GASPI VAR

Akçaabat Belediyesi ise ‘satılamaz’ görüşü verdi. Kiralamak için tekrar mücadele ettik ve başvurduk. Yine sadece Akçaabat Belediyesi olumsuz görüş bildirdi. Diğer kurumlar yani DSİ, Mal Müdürlüğü ‘satılabilir’ ‘kiralanabilir’ raporu verdi. Bu alanda bizim yerimizi terkimizi aslında firmaya ruhsatlandırıldığını sonradan öğrendik. Araştırmalara başlayınca gerçekleri anladı. Meğerse bu alanın kadastrol ölçümünü yaptırınca firmanın 7 metrelik imar yolunun 3 metresini kendi alanına 2 kısmında da kattığınından biz bu alanı şayet satın alsak imar yolunun gaspı ortaya çıkacağından belediyenin göz yumduğu yolsuzluğun ortaya çıkacağını biliyorlardı. 

ÖRTBAS ETMEK İSTEDİLER

Araştırmalarımızda daha da vahimi firmanın binasına yani bizim terklerini yaparak sattığımız arazinin terklerinin üzerine bir de yapı kullanma vermişler! Ama imar kanunlarına, uygun yapılmadığı bodrum otoparkının kullanımdan fazla yapıldığı perde betonlarının tamamlanmadığı 4 kat imarından arsaya en geniş yoldan yani ön 15 metrelik doldan kot alınacağına yan 7 metrelik yoldan imar verildiği arka bahçesinin 2 kat binaya ek ilave yapıldığını tespit ettik. 7 metrelik imar yolunu dere duvarına itip tadilat projesi ile arada kalan 453 metre karelik yeri firmaya atıp yapılan imar yolsuzluğunu örtbas etmek istediler. Bu nedenle mahkemeye başvurduk.“

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler