Trabzon'da iklim değişikliği toplantısı! AB tarafından finanse ediliyor

‘Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor’ projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Trabzon'da iklim değişikliği toplantısı! AB tarafından finanse ediliyor

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, faydalanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan, ‘Türkiye’de İklim Değişikliği’ alanında kapasitenin geliştirilmesi ‘Hibe Programı’ kapsamında hazırlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor’ projesinin açılış toplantısı yapıldı.


Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’nın yanı sıra çok sayıda, STK, dernek ve kurum yetkilisi katıldı.

Proje Koordinatörü Aylin Aslan Mazlum, yaptığı sunumda iklim değişikliği nedenleri ve etkileri, sera etkisi ve nedenleri, küresel ısınma ve nedenleri, iklim değişikliğinin Türkiye’ye etkileri, iklim değişikliği politikaları hakkında bilimsel verileri aktardı. Mazlum konuşmasında, proje hakkında ve proje kapsamında yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Trabzon'da iklim değişikliği toplantısı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’da iklim değişikliği ile mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz ve 2 yıl sürecek olan projemizin maliyeti 214 bin 652 Euro’dur. Proje kapsamında eğitimler, seminerler ve konferanslar yoluyla farkındalık oluşturma dışında, gücünü güneş panelleri ve entegre pil vasıtasıyla üretebilen ‘Akıllı ve Çevre Dostu Otobüs Durakları’ kurulacaktır. Böylece Trabzon’da yaşayan halkımız somut örnekler vasıtasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının yararı hakkında bilgi sahibi olacaktır. Ama bu proje her ne kadar bizim kurumumuz tarafından yürütülüyor olsa da değerli kurumlarımızla birlikte ortak iş yapabilme kültürünü Trabzon’a kazandırma adına mutluluk duyuyoruz. Bu projenin Trabzon kazandırılmasında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Trabzon İklim Değişikliği İle Mücadele Ediyor Projesi bir başlangıç, bundan sonra daha farklı ve güzel projeler ile Trabzon’u tanıştırmak, Trabzon’a yeni imkânlar kazandırabilmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Trabzon'da iklim değişikliği toplantısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber