Trabzon'da iki kadın için flaş iddia; Üst düzey ablalar...

 Trabzon'da, 2 kadının yargılanmasına devam edildi.

Trabzon'da iki kadın için flaş iddia; Üst düzey ablalar...
 Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Çaykara ilçesi kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 2 kadının yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ayşenur Sönmez ve avukatı ile yakınları katıldı. Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Yağmur Balcı ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Duruşma salonuna alınan tanık N.A, beyanında, sanıklardan Yağmur Balcı ile Lalezar Derneğinin sekreterliğini yaptığı dönemde dernek faaliyetleri dolayısıyla tanıştığını söyledi.

Balcı'nın Of ilçesinde bulunan dernekle ilgili evrak işlerinde kendisinden destek ve bilgi aldığını aktaran N.A, sanıkla Bylock programı üzerinden yazışıp yazışmadığını hatırlamadığını belirtti.

Mahkeme başkanının sorması üzerine sanık Balcı, tanığın beyanlarını kabul etmediğini, kendisini tanımadığını söyledi.  

Tanık G.D. ise her iki sanığın da Çaykara ilçesinde "ablalık" yaptıklarını ileri sürerek, "İkisi de ev ablası değil en üst düzey ablaydı. 2012'den 2013'e kadar Ayşenur'un, 2013'ten sonra da Yağmur'un ablalık yaptığını biliyorum. Bölge yapılanmasında en üst düzeydeydiler. O bölgede her şey ile onlar ilgileniyordu." ifadesini kullandı. 

Kendisinin de sanıklarla 2012-2013 yılları arasında "ablalık" yaptığını aktaran tanık G.D, kendisinin öğrenci evinde "ev ablalığı" yaptığını ve sanıklar Balcı ve Sönmez'e rapor verdiğini söyledi.

Öğrenci evlerinden toplanan paranın önemli kısmının evin iaşesine harcandığını belirten G.D, "Yine öğrencilerden her ay evin kirasına göre toplanan miktar sorumlu ablaya veriliyordu." dedi. 

G.D, sanık Balcı'nın ablalık yaptığı döneminde ilçede öğrenci evlerinin bulunmadığını dile getirerek, Balcı'nın toplantılara Of ilçesinden gelip gittiğini ifade etti. 

Tanığın beyanlarını kabul etmediğini belirten sanık Balcı, tanığı tanımadığını ileri sürdü.

Sanık avukatları ve cumhuriyet savcısının beyanının ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutuklulukta geçirmiş oldukları süreyi göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber