Trabzon'da İHH Çocuk Kulübü, oryantiring etkinliği düzenledi

Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Çocuk Kulübü tarafından kentte oryantiring etkinliği düzenlendi.

Trabzon'da İHH Çocuk Kulübü, oryantiring etkinliği düzenledi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okuyan öğrenciler, Ortahisar ilçesindeki Ekopark'ta, yaşları 7 ile 14 arasında değişen ilk ve ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Harita yardımı ile yön bulmayı ve zamana karşı yapılan bir spor olan oryantiring etkinliğinde, 5 parkurdan oluşan yarışmalarda çocuklara, yardımlaşma ve bilinçli olma duyarlılığı aşılanmaya çalışıldı.

Çocuklar 4 kişilik guruplar halinde yarışırken sırtlarında Necmettin Erbakan, Halep, Arakan, Bosna Hersek, Pakistan, Suriye,Türkiye, Yasin Börü, Eren Bülbül, Ömer Halisdemir, Kudüs, Gazze, Hanzala, Furkan Doğan, Mavimarmara, Suriye, Fevzi Cüneydi yazan isimleri taşıdı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Trabzon Genç İHH Sorumlusu Emine Yeni, çocuk kulübü birimi olarak ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Ekopark'ta düzenlediğimiz yarışmada 40 çocuğumuz anneleriyle birlikte katıldı." dedi.

Yeni, düzenlenen etkinlikte çocukların kendi azim ve becerileriyle başaramayacakları hiç bir şeyin olmadığını göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Yarışma içerisinde yer alan parkurlarda, hedeflenen alan içerisinde çocukların hedef ve sonuç odaklı gelişimlerini desteklemeye çalıştık." şeklinde konuştu. 

Etkinliğe katılan çocuklara "İyi çocuklar her yerde" yazan rozetlerden takıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber