Trabzon'da Huzur uygulaması: 21 bin kişi incelendi...

Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan huzur uygulamasında 21 Bin 584 kişi hakkında inceleme yapıldı.

Trabzon'da Huzur uygulaması: 21 bin kişi incelendi...

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, denetim ve kontroller de; FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü faaliyetleri kapsamında yakalanan toplam 17 şahıs gözaltına alınmış, 8 şahıs Emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmış, 9 şahsın gözaltı işlemleri devam etmekte olup, daha önceden gözaltında olan 5 şahıs ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

Yapılan denetim ve kontroller de ise; toplam 21 Bin 584 şüpheli şahsın incelenmesi yapılmış, 268 yabancı uyruklu şahsın detaylı denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 7 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 72 adet mermi, 10 adet kayıt dışı Kuru-Sıkı tabanca, 1adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ses fişeği, yaklaşık 4 kilo (3 kilo 960 gram )esrar maddesi, 3 adet Ectasy hap, 3 adet delici kesici alet, 297 adet sahte 20 TL banknot olmak üzere toplamda 5 bin 940 TL ele geçirildi.

Ayrıca; değişik suçlardan arama kaydı olan Trabzon merkezi ve ilçelerinin tamamında toplam 109 şahıs yakalanmış, başta kamu düzeni olmak üzere, vatandaşın huzurunu bozucu hareketlerde bulunan 59 şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılmış, Uyuşturucu madde, kasten yaralama, cinsel taciz, hırsızlık, dolandırıcılık ve 6136 sayılı Kanuna Muhalefet suçları başta olmak üzere 24 olay aydınlatılırken ve 28 şüphelisi yakalandı.

Trabzon Merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 231 adet Park ve Bahçelerin denetimi sağlandı.

Trafik Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde ise; toplam 8.178 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 1 Bin 519 araç sürücüsüne 367 bin 640 TL. cezai işlem uygulanmıştır. Yapılan denetimlerde; 127 Araç trafikten men edildi. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 63 araç sürücüsüne, Ticari araç denetimlerinde ise 72 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenledi.

Bu kapsamda; Emniyet Kemeri denetiminde 2 bin 402 araç, Şehirlerarası Otobüs Şoförü ve Takograf denetiminde 267 araç, Motosiklet denetimlerinde 58 araç, yolcu taşıyan araç denetiminde 586 araç, Yük taşımacılığı yapan araç denetiminde Bin 718 araç, alkol denetimlerinde Bin 311 araç kontrol edilmiş olup, alkollü olduğu tespit edilen 14 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Radarla hız denetiminde ise 469 araca işlem yapıldı. Okul servis araçları denetiminde ise toplamda 199 servis aracı denetim ve kontrolden geçirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber