Trabzon'da Hürriyet Parkı açılıyor

Trabzon'un Yomra ilçesinde Hürriyet Parkı açılıyor.

Trabzon'da Hürriyet Parkı açılıyor

Yomra'nın onlarca yıllık hayali gerçek oluyor. Yomra Belediyesi tarafından sahil dolgu alanında yapımına başlanılan sosyal yaşam alanı açılışa hazırlanıyor. Hürriyet Parkı Sosyal Yaşam Alanı, Ramazan Bayramı'nın 3. günü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törenle hizmete açılacak. Hürriyet Parkı'nda, Trabzonspor'un 8'inci şampiyonluğuna ithafen birde Trabzonspor anıtı bulunacak.

İŞGALDEN KURTARILDIĞI İÇİN İSMİ HÜRRİYET
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Yomra'nın bir hayalini daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Sahil dolgu alanının yıllardır halkın kullanımından uzak tutulduğunu ifade eden Bıyık, "Devletimiz tarafından deniz doldurularak kazanılan alan, demir korkululuklarla çevrilmiş, halkın bu alana girişi yasaklanmıştı. Burayı halkımıza geri kazandırmak için Yomralılar ile birlikte büyük bir mücadele verdik. Bundan ötürü söz konusu alanda ilçemize kazandırdığımız sosyal yaşam alanına 'hürriyet' ismi verdik' dedi.

HÜRRİYET PARKI'NA 400'ÜN ÜZERİNDE AĞAÇ DİKİLDİ
Hürriyet Parkı Sosyal Yaşam Alanı'nı 20 dönümün üzerinde bir alana kurduklarını kaydeden Bıyık, "Yomramızın sosyal alan eksikliğini giderecek olan Hürriyet Parkı'nda basketbol sahası, tenis sahası, çocuk parkı, spor aletleri sahası, kafeterya, 50 araçlık otopark ve Trabzonspor'umuzun 8'inci şampiyonluğuna ithafen birde Trabzonspor anıtı bulunacak. Gezinti alanları ile donattığımız parkımıza 400'ün üzerinde ağaç diktik" diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN YOMRA'YA GÜÇLÜ DESTEK
Hürriyet Parkı'nın yapımında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan güçlü bir destek aldıklarını kaydeden Bıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hürriyet Parkı Sosyal Yaşam Alanı'nı belediye olarak tek başımıza inşa etmeye kalksak buna gücümüz yetmezdi. İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu'nun kapısını çaldık. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Yapım maliyetinin yarısını karşıladılar. Diğer yarısını da biz karşıladık. Sayın İmamoğlu'nun güçlü desteği ile Hürriyet Parkı'nı ilçemize kazandırdık. 

ŞAMPİYONLUK İÇİN ANIT DİKİLİYOR
Hürriyet Parkı bünyesinde birde Trabzonspor anıtı bulunacağını dile getiren Bıyık, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Trabzonsporumuz haftaya 8. şampiyonluk kupasını alacak. Bizlerde bu şampiyonluğa ithafen Yomramızda Trabzonspor anıtı dikiyoruz. Herkesin önünde fotoğraf çekilmek isteyeceği Trabzonspor anıtı, Ekrem İmamoğlu Başkanımızın şehrimize ve ilçemize hediyesidir. Kendi projeleridir. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum."

4 MAYIS SAAT 18.00'DA AÇILACAK
Hürriyet Parkı'nın açılışını 4 Mayıs'ta gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ramazan Bayramı'nın 3. günü, saat 18.00'da, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile Hürriyet Parkı'nı Yomramızın, Trabzonumuzun hizmetine sunacağız. Tüm hemşehrilerimizi açılış programıza davet ediyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber