Trabzon'da horon festivali açılış töreni yapıldı 28 Temmuz 2022

Trabzon'da horon festivali açılış töreni düzenleniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla düzenlenen ‘Uluslararası Horon Festivali’ coşkulu başladı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Trabzon Valiliğinin destekleriyle düzenlenen ‘Uluslararası Horon Festivali’ bugün başladı. ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla 31 Temmuz’a kadar devam edecek festivale, 61 ülkenin temsilcisi ile Çeçenistan, Endonezya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, İran, Kıbrıs, Kosova, Moldova, Polonya, Rusya, Sırbistan, Ürdün, Yunanistan ve özerk Cumhuriyet Osetya’dan halk oyunları ekipleri katılım sağladı.

Festivalin açılış töreni de saat 19:00'da Trabzon Millet Bahçesinde yapıldı.,

Açılış konuşmasını yapan Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu "Bu sene turizm anlamında şehrimiz tarihinin en yoğun dönemini yaşıyor. Şehrimize çok sayıda yerli ve yabnancı akın etti. Çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sıkıcı şehirler gelişmez. Bu şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışıyoruz. Bu şehri yaşanabilir hale getirmenin en kısa yolu kültür ve sanat alanında gelişmek.

Trabzon'da horon festivali açılış töreni

İkincisini düzenlediğimiz horon festivalinin startını veriyoruz. Umarız geleneksel hale gelecek. Bu 4 gün boyunca şehrin bir çok noktasında eğlenceli anlar geçiereceğiz. Festivalimizde sahne alacak tüm sanatçılarıma başarılar diliyorum. Bu festivakin amacı sananet eğlence dans horon ve kemençe. Herkese iyi eğlenceler diliyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "Gençler hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün burada çok gğzel bir organizasyon var. Emeği geçen herkese teşekkürler. Dünyanın 4 taraafından gelen misafirlerimiz var oynların oyunlarını işzleyeceğiz onlara da hoşgeldiiz diyorum. Bu tirübün bizim için çok anlamlı. Şampiyonluklar görmüş tribün. Festivalin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum Allah'a emanet olun." şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora "Bugün Trabzon'umuzda gerçekten çok farklı bir heyecan var. Dünyanın her tarafından gelen misafirlerimiz Trabzon'da . Trabzon şehri kadimdir, medeniyet şehridir. Bu manada burada güzel şeyler gerçekleşmektedir. Bu anlamda burada güzel şeyler yaparken her köşesinde farklı organizasyonlar yaparken daha eğlenceli hale getiriyoruz. Değerli hemşerilerimizi ve burada bulunan misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.



AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu "Bu güzel organizasyonda sizlere olmaktan dolayı çok mutluyuz. Horon dediğimiz şey sadece küçük bir halka olup oynanan oyun değildir. Trabzon kültürünün önemli bir parçasıdır. Halka genişledikçe dostluk genişler. Bu yüzden dünyanın 4 bir yanından misafir ettiğimiz bu güzel gençlerimize kucağımızı açtık. Ben bu organizasyonu meydana getiren ekibe ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki bu şehrin evladıyım. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sanatçılarımızla birlikte bu gece hepiniz iyi eğlenceler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler