Trabzon'da hemşirelik öğrencileri Avrupa'da staj görecek

Trabzon'da hemşirelik öğrencileri İspanya ve Portekiz'de meme kanseri cerrahisi ameliyatı için staj görme imkanına kavuştu.

Trabzon'da hemşirelik öğrencileri Avrupa'da staj görecek

Trabzon'da Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çarşıbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Hemşirelik Alanı Öğrencilerimiz Kaliteli Stajlar İçin Avrupa’da” projesi kabul edildi. 


Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajansı Koordinatörlüğü'nde Erasmus + Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında “Hemşirelik Alanı Öğrencilerimiz Kaliteli Stajlar İçin Avrupa’da” projesinin kabul edildiği duyuruldu. 

Proje kapsamında, İspanya ve Portekiz’de staj yapacak öğrenciler, meme kanseri cerrahisi öncesi ameliyata hazırlık ve sonrası bakım konularında kendilerini geliştirme imkanı bulacak. 

Trabzon'da hemşirelik öğrencileri Avrupa'da staj görecek

Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklama şu şekildedir: "Her yüz bin kadından 40,7 ‘si meme kanserine yakalanmaktadır. Ayrıca ülkemizin bir başka gerçeği ise, meme kanserine ülkemiz kadınlarının Avrupalı kadınlardan 10 yıl erken yakalandıkları yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Projemiz 30 öğrenci ve 6 öğretmeni kapsamaktadır.

Proje kapsamında İspanya ve Portekiz’de staj uygulamaları yapılacaktır. Projemizde koordinatör kurum Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olup Çarşıbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortak kurumlardır. Projemizin koordinatörü Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Birinci ve Meslek Dersleri Öğretmeni Elif Durum Dede’dir.

Öğrencilerimiz alacakları staj faaliyetleri ile öğrencilerimizin geçirecekleri kültürel, mesleki, çalışmalar akademik yaşamlarında büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca öğrencilerimiz staj turizmi için ülkemize gelen turistlere de gerçekleştirdikleri kültürel ve dilsel gelişimlerle çok daha rahat hizmet edeceklerdir. Türkiye çapında 300 civarında proje onaylanmıştır. Trabzon’dan 2 proje kabul edilmiştir. Projemizi yürütmek için Ulusal Ajans 64.124 Avro hibe edilmiştir." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber