Trabzon'da hem öğrenciler hem velileri sınava girdi

Trabzon'da İskenderpaşa Okulu hem öğrencileri hem velilerini sınava tabi tuttu. Aynı sıralarda ter döken öğrenci ve velilerin halleri ortaya keyifli görüntüler çıkardı.

Trabzon'da hem öğrenciler hem velileri sınava girdi

Haber61 / Haber Merkezi / Soner Doksanbir

Trabzon'da İskenderpaşa Ortaokulu'nun düzenlediği kitap okuma yarışması sonunda öğrenci ve velilerini sınava soktu. Küçük öğrenciler ve velileri yüksek not almak için aynı sıralarda ter döktü. 


Ortahisar İlçesi'ne bağlı İskenderpaşa Ortaokulu tarafından“Benimle birlikte okur musun” kitap okuma projesi gerçekleşti. Okul yönetimi 3 ay önce her sınıfa 3 'er kitap belirleyerek öğrencilere dağıttı. 3 ay boyunca velileriyle birlikte kitapları okuyan öğrenciler bugün sınava girdi.Gönüllülük esasına dayalı sınava 200 öğrenci ve veli katılırken, sınıflar arasında en çok katılım beşinci, en az katılım sekizinci sınıflarda oldu. 

Projeyle ilgili açıklama yapan okul müdürü Cihan Kırış, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir çalışmasından esinlendiklerini söyleyerek "Önemli ve güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bunun devamını getirmeyi düşünüyoruz" dedi. Etkinlik amacının okumayı geliştirmek, velilerle öğrencileri kaynaştırmak ve aralarında kitapla köprü kurmak olduğunu söyleyen Kırış, 1 hafta içinde sonuçları duyurarak yarışmanın birincisine 1 gram altın, ikinciye kitap, üçüncüye ailesiyle birlikte yemek ödülü vereceklerini belirtti. 

Çocuğuyla birlikte sınavda ter döken öğrenci velisi Eren Çavdaroğlu, “Kesinlikle çok faydalı. Müdür beye teşekkür ediyoruz. Biz de bu sayede kitap okuduk. İlk başta başımıza niye böyle bir iş açtınız dedik ama keyifli oldu. Bizim zamanımızda böyle şeyler de yoktu hatta kitap bile yoktu. Çocuğuma en çok aşılamak istediğim şey kitap okuması” diye konuştu. 
































 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler