Trabzon'da görev yapan Prof. Dr. Cihangir Erem'e büyük onur

Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi ve Trabzon Özel İmperial Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Erem, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

Trabzon'da görev yapan Prof. Dr. Cihangir Erem'e büyük onur

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste 19 Ekim 2021 tarihinde,  bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi ve Trabzon Özel İmperial Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Erem, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı gösterdi. 

2020 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi “Kariyer boyu etki” ve “Yıllık etki (2020 yılı çalışmalar)” olarak iki kategoride listelendi. Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen; nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, yazarın çalışmalarına yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı. "Kariyer boyu etki" kategorisindeki sıralamada listeye KTÜ Tıp Fakültesinden sadece Prof. Dr. Cihangir Erem girdi.

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan Kariyer boyu etki kategorisindeki sıralamada 186 bin 177 bilim insanı içerisinde Türkiye’den 828, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) ise 19 öğretim üyesi yer aldı. Dr. Cihangir Erem, bu listede Türkiye sıralamasında 170. ve KTÜ sıralamasında 4. oldu. Kendi araştırma alanında ise dünya sıralamasında 1917. ve Türkiye sıralamasında ise 4. olma başarısını gösterdi. Türkiye’de Endokrinoloji ve Metabolizma Alanında uzman olan sadece 3 akademisyen listeye girmeye hak kazandı. 

Bilim insanlarının sadece “2020 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede ise, yüzde 2’lik dilime giren 190 bin 63 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1150 öğretim üyesi girerken, bu listede KTÜ’den 29 öğretim üyesi yer aldı. Dr. Cihangir Erem, bu listede Türkiye sıralamasında 310. ve KTÜ sıralamasında ise 6. oldu. 

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Cihangir Erem şu açıklamalarda bulundu:

Yaklaşık 30 yıl süren akademik hayatımı böyle çok önemli bir listede yer almakla taçlandırmak, sabır, fedakarlık, yoğun çaba ve gayretle yetişen bir bilimsel ağacın meyve verdiğini görmek, yıllarımı verdiğim bilimsel araştırmalarımın dünya çapında ses getirmesi benim için büyük bir mutluluk, büyük bir manevi lezzet. Fakat şu hususu da özellikle ifade etmeliyim ki, bu başarı sadece bana ait bir başarı değildir. Başta beni yetiştiren anne-babam ve akademik hayatım boyunca bana her konuda destek olan, bana huzurlu bir çalışma ortamı sağlayan ve istemeden zamanlarını aldığım ailem olmak üzere eğitim ve öğretimimde katkısı olan değerli hocalarım, birlikte araştırma yaptığım çalışma grubu arkadaşlarım, bilimsel projelerime destek veren kurum yöneticileri ve nihayet özellikle saha çalışmalarında bize yardımcı olan çok kıymetli Trabzon halkı da bu başarıya ortaktır. Bu nedenle her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. 
Trabzon'da görev yapan Prof. Dr. Cihangir Erem'e büyük onur

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber