Trabzon'da göçmen işçi soırunu büyüyor! En az ücret en ağır iş!

Trabzon’da göçmenin hakkı sınıra takıldı.

Trabzon'da göçmen işçi soırunu büyüyor! En az ücret en ağır iş!

Trabzon’da ağır koşullarda çalışan sığınmacılar fırsatçı işverenin mağduru oluyor.

Trabzon’da beden işçisi olarak çalıştırılan sığınmacıların çok azının çalışma izni var ve bu işçiler yasadışı yollarla çalıştığı için, sınır dışı edilme korkusuyla emeklerinin karşılığını alamıyor, hakkını savunamıyor.

En Ağır Koşullarda

10 dolayında sığınmacının yaşadığı Trabzon’da göçmen işçi sorunu gittikçe büyüyor. İşverenin maddi kaçınarak, çalışma izni almadan çalıştırdığı işçiler en ağır koşullarda, en düşük ücretle ve can güvenliği hiçe sayılarak; yaşam mücadelesi veriyor. Çalışma izni olmadığı için işverene karşı hiçbir hak talep edemeyen işçiler, emeklerinin karşılığını alamıyor ve yakalandığında sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Çok azının izni var

Trabzon’da 10 bin dolayında Suriyeli ve Afgan olduğu bilgisini paylaşan il göç idaresi Müdürü Vekili Adem Sezer “ Bunların çokj azı çalışma iznine sahip. Bu şiekilde kaçak göçmen işçi çalıştırıldığını ve sayılarının çok fazla olduğunu biliyoruz. Ama bu yasadışı çalışmanın sonu sınırdışı edilmeye kadar gidiyor. Bu insanlar 800 – bin lira lınca mutlu oluyor. İş veren de ucuz iş gücü mantığıyla göçmen işçiyi tercih ediyor.

(Sonnokta)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber