Trabzon'da gençlerden "yüz koruyucu siperlik" üretimi

Gençlik liderleri ve gönüllülerden sağlıkçılar için "yüz koruyucu siperlik" üretimi.

Trabzon'da gençlerden "yüz koruyucu siperlik" üretimi

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezlerinde, yeni tip koronavirüse karşı (Kovid-19) özveriyle görev yapan sağlık çalışanları için "yüz koruyucu siperlik" yapıyor.

Trabzon'da Kovid-19 ile mücadelede görev yapan sağlık personelinin ihtiyacını karşılamak amacıyla 9 gençlik merkezinde çalışma başlatan gençlik liderleri, gönüllülerinde katıldığı 3D yazıcılarla sağlık personeli için yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı proje kapsamında yüz koruyucu siperlik yapmaya başladıklarını söyledi.

Öztürk, Trabzon'da bulunan 9 gençlik merkezinde 3D yazıcı ile çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Ulus olarak kenetlendiğimiz bugünlerde herkes üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor. Liderlerimiz bu işte aktif görev alıyor. Gönüllü gençlerimizde 'bizde varız' diyerek, destek veriyorlar." dedi.

Trabzon Valiliği koordinesinde sağlık kuruluşlarına maskelerin dağıtımını yapacaklarını ifade eden Öztürk, "Günde ortalama 500 maske üretiyoruz. Aynı zamanda gençlik liderlerimiz, Vefa Sosyal Destek gruplarında gönüllü olarak görev alarak 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar." diye konuştu.

Trabzon'da gençlerden

Trabzon'da gençlerden

Trabzon'da gençlerden

Trabzon'da gençlerden

Trabzon'da gençlerden

Trabzon'da gençlerden

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler