Trabzon'da 'Geleneksel El İşlemeleri' Sergisi açıldı!

Trabzon Mimarlar Odası'nda bugün açılışı yapılan 'Geleneksel El İşlemeleri Sergisi' ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Trabzon'da 'Geleneksel El İşlemeleri' Sergisi açıldı!

HABER61 - ÖZEL HABER

Trabzon'da kadınlar sosyal çevreyi güzelleştirmeye devam ediyor. Bugün Mimarlar Odası'nda düzenlenen görkemli törenle açılışı yapılan "Geleneksel El işlemeleri Sergisi"nde öğrencilerin el emeği göz nuru ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

'El İşim Benim İşim El Sanatları Atölyesi' tarafından düzenlenen "Geleneksel El İşlemeleri Sergisi"ne halkın ilgisi oldukça yoğun oldu.

Atolye Başkanı Handan Berber ve KOSGEB İl Başkanı Mustafa Kurt Haber61 TV'ye açıklamalarda bulundu.

"ARKAMDA ÖĞRENCİLERİM OLMASA..."

Atolye'de çalışan öğrencilerinde övgüyle bahseden Handan Berber, "Arkamda bu kadar üretken bayan varken sırtımız yere gelmez. Bu bizim ilk büyük sergimiz. Çok mutluyuz bütün öğrencilerimin çok büyük emeği var. Yaklaşık 55 öğrencim var. Böyle bir sergi ortaya çıkardığımız için çok mutluyuz. "dedi. Atolyeyi kurma amacından da bahseden Berber, "Ben emekliyim. Biz asistanımla beraber başladık. İlk önce onlara kendi emeklerini satmayı öğretelim dedik. Belki bazılarının ihtiyacı yok fakat kendi emeklerini satınca onlarda istekle ve hevesle yapmaya başladılar. Bir noktada onlara bir cep harçlığı kazandırdık." dedi.

"TERAPİ MERKEZİ OLDU"

Handan Berber'in asistanlığını yapan İlkay Uçar ise atolyeye katılma hikayesini anlattı: "Ben ev hanımıyım. 3 yıl önce Handan ablayla tanıştım. İlk gittiğim günden beri mutluyum. Büyük bir istekle bu işi yapıyoruz. Bütün Trabzonlu bayanlara 'Terapi Merkezi' oldu. Gelen kursiyerlerimiz buraya 'Terapi Merkezi' adını verdiler.

"KADININ ELİNİN DEĞİDĞİ HERŞEY GÜZEL"

KOSGEB İl Müdürü Mustafa Kurt, "Kadınların elinin değdiği her şey çok güzel. Bu güzel emeğin, göz nurunun bizim sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarımıza kazandırılması gerekiyor. Bugün bunun en güzel örneğini görüyoruz. İnsanların uzun zamandır emek verdiği ürünleri görüyoruz. Bu alanda kendilerini tebrik ederim." dedi. 

Girişimcileri destekleyip ekonomiye kazandırdıklarını belirten Kurt, "Bizim 4 günlük 'Girişimcilik' eğitimlerimiz var. İnsanların bu eğitimlere katılması gerekiyor. Maalesef yeni açılan işletmelerin plansızlıktan ötürü ilk 5 yılda yüzde 80'nin kapandığını gördük. Bu dünya genelindeki istatistik. Kadınlar bu alanda daha başarılı çünkü işinde daha planlı. Bizde bunun için bir pozitif ayrımcılık yaptık ve destek puanlarımızı kadınlarda 20 puan artırdık." dedi.

3 Kasım Cumartesi saat 17:00'a kadar açık olacak olan sergi ziyaretçilerini bekliyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler