Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

Trabzon'da Kahramanmaraş Caddesi 1 ay süreyle trafiğe kapatılırken, Gazipaşa Caddesi ise çift yönlü olarak trafiğe açıldı. 

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi kapsamında Kahramanmaraş Caddesi 1 ay süreyle trafiğe kapatılırken, Gazipaşa Caddesi ise çift yönlü olarak trafiğe açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, şehrin altyapı sorununu ortadan kaldıracak olan Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi kapsamında Kahramanmaraş Caddesi’ndeki çalışmalarına başladı. Çalışmalarda doğal gaz, fiber altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatları aynı anda yenilenecek.  

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

28 MART’A KADAR KAPALI KALACAK

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olan TİSKİ tarafından finansmanı sağlanmakta olan Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Çalışmalar kapsamında Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu tarafından, Kahramanmaraş Caddesi’nin 26 Şubat 2021 tarihinden 28 Mart 2021 tarihine kadar araç trafiğine kapatılması yönünde karar alınmıştır.” 

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

İLGİLİ KURUMLARA BİLGİLENDİRME YAPILDI 

“Bu noktada Cumhuriyet Caddesi’nin Devlet Sahil Yolu Caddesi kesişiminden trafiğe kapatılmasına, Gazipaşa Caddesi’nin yeni karar alınıncaya kadar çift yönlü olarak trafiğe açılmasına, Devlet Sahil Yolu Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesi’ne gelen araçların Gazipaşa Caddesi’ne yönlendirilmesi için gerekli tabela işaretlemelerinin yapılmasına, yüklenici firma tarafından güvenlik tedbirlerinin alınmasına, gerekli noktalara uyarıcı levhaların ve yönlendirici tabelaların konulmasına karar verilmiştir. İlgili karar, İl Emniyet Müdürlüğü, Ortahisar Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, TULAŞ A.Ş. ve Trabzon Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası’na bildirilmiştir.”

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

DOLMUŞ DURAKLARININ BEKLEME YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

“Maraş Caddesi üzerinde bulunan dolmuş duraklarının bekleme yerleri Meydan Tanjant köprü altına alınarak, Gazipaşa Caddesi üzerinde belirlenen yolcu indirme bindirme cebinden yolcularına hizmet vermeleri planlanmaktadır. Bu süreçte dolmuş duraklarının çalıştıkları mahallelerinde depolama yapması ve Meydan bölgesinde asgari oranda dolmuş tutulması sağlanacaktır.”

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

ÇALIŞMALARIN TÜMÜ AYNI ANDA YAPILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Maraş Caddesi’nde 1 ay sürmesi planlanan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Meydan bölgesindeki çalışmaları en kısa sürede tamamlamak için yoğun gayret gösterdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi ile sadece dev bir içme suyu projesini hayata geçirmiyoruz. Biz bu projeyi aynı zamanda Trabzon’un mevcut altyapısını bütünüyle yenileme adına bir fırsat olarak görüyoruz. İlgili kurumlarla görüşerek planlamalarımızı tamamladık. Tüm çalışmalar aynı anda yapılacak. Artık hiç kimse şehrin merkezinde tekrar tekrar kazı yapamayacak. Proje ile birlikte Ortahisar ilçemizin 565 kilometrelik içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğal gaz ve fiber altyapısının hepsini tamamlamış olacağız. Bu çalışma ile halkımızın hem daha kaliteli su içmesini sağlayacağız hem de güçlü bir altyapıya sahip olacağız” dedi. 

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

SABIR VE ANLAYIŞ İSTİRHAM EDİYORUZ

Şehrin kalbi niteliğindeki Meydan bölgesi için oldukça özel bir planlama ve çalışmaya imza attıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Kahramanmaraş Caddemizde yaptığımız çalışma nedeniyle Gazipaşa Caddemiz artık çift yönlü olarak trafiğe açıldı. Vatandaşlarımızdan bu süre zarfında sabır ve anlayış göstermelerini istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da Gazipaşa Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler