Trabzon'da fiyatlar ne kadar arttı?

Trabzon'da Eylül ayında fiyatlar ne kadar arttı.

Trabzon'da fiyatlar ne kadar arttı?

Türkiye'de eylülde yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge, yüzde 9,36 ile "Adana, Mersin" olurken, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane illerini kapsayan TR90 bölgesinde ise fiyatlar aylık bazda yüzde 0.27, yıllık bazda yüzde 7.49 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, eylülde yıllık bazda fiyatlar ülke genelinde yüzde 7,28 artış kaydetti.

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 6,08 ile TR82 "Kastamonu, Çankırı, Sinop" bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 9,36 ile TR62 "Adana, Mersin" bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 9,12 ile TR62 "Adana, Mersin" bölgesinde gerçekleşti.

Yıllık bazda en yüksek artışın gözlendiği ''Adana, Mersin"i, yüzde 8,05 ile "Ankara" ve "Kastamonu, Çankırı, Sinop" bölgeleri izledi.

En düşük fiyat artışı ise yüzde 6,66 ile ''İstanbul" bölgesinde gerçekleşti. 

Bölgeler itibarıyla aylık ve yıllık fiyat artışları (yüzde) şöyle: 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber