Trabzon'da Fındık üreticilerinden rekolte önerisi

Trabzon'da fındık üreticilerinden önemli açıklama...

Trabzon'da Fındık üreticilerinden rekolte önerisi
Trabzon'da fındık üreticileri rekoltenin mahsülün harmana indikten sonra belirlenmesini önerdi.

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak, fındık rekoltesinin fındık harmana indikten sonra belirlenmesini istedi. 

Beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklanan tahmini fındık rekoltesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Albayrak, “Tarım Bakanlığı'na çağrı yapıyoruz. Rekolte tespitini üretici ile birlikte harmanda belirle, yalanı talanı ortadan kaldır, üreticinin sesini duy. Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Fiskobirlik, TÜİK, Ekonomi Bankalığı, Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Karadeniz İhracatçılar Birlikleri, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ve Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bu sayılan kurum ve kuruluşlar gerçek uyarıcı görevlerini yapmış olsalardı ülkemizde tarım ve fındık yerlerde sürünmezdi. Tarım Bakanlığı bu yıl ki tahmini rekolteyi açıkladı; 468 bin ton, arada ki fark 279 bin ton. Açıklanan rekolteyi gerçeğe yakın bulduğumuzu söylemekle birlikte fındık harmana indikten sonra rekolte belirlensin. Üreticinin yazılı beyanına dayandırılarak gerçek rakam ortaya çıkarılsın. Her yıl Ağustos ayı sonu rekolte açıklansa dünyanın sonumu gelir? Etkili ve yetkililer açıklasalar da fındık üreticisi öğrense, bizler üretici olarak doğru bildiklerimizi yılmadan bıkmadan usanmadan açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler