Trabzon'da fındık üreticileri mağdur! 1 Ağustos 2022

Trabzon'da fındık üreticileri mağdur!

Trabzon'da fındık üreticileri mağdur! 1 Ağustos 2022

Maçka’nın Esiroğlu mevkisinde bulunan 9 mahallede yaşanan turunçgil böceği sorunu, bir türlü aşılamıyor.

Turunçgil böceği fındık köklerine larvalarını bırakarak, fındık ağacının kurumasına neden oluyor. Esirğoğlu bölgesinde 5 hektar alanda gerçekleşen böcek salgını ile olan mücadele başarısız oldu.

Bu böcekten kurtulmak için ya bulunduğu yerde tamamen yakılacak ya da ağaç yerinden sökülerek 2 metre derinliğe gömülecek. Tarım Bakanlığı, Trabzon’da bu işi müteahhitlere verdi. Müteahhitler dozerlerle beraber fındık ağaçlarını 2 metreye gömmeyip sadece üstlerini kapatınca, fındık ağaçları yeniden büyüdü. Müteahhit firma para kazandı, vatandaş mağdur oldu.

Yılda 4 kez ilaçlama yapılması gerekirken bakanlık 1 kez ilaçlama yaptı. Vatandaşın mağduriyetini gidermek isteyen devlet, fındık bahçesindeki ortalama geliri baz alarak mağdur olan üreticiye kg başına 11 TL vermişti. Bugün ise fındık fiyatı 54 TL oldu. Hal böyleyken Devletin Esiroğlu bölgesindeki vatandaşların mağduriyeti için neler yapacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber