Trabzon'da fındık rekoltesi belli oluyor

Çalışmalar sona eriyor

Trabzon'da fındık rekoltesi belli oluyor
 2016 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için Trabzon’da da başlatılan çalışmalar tamamlanıyor. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın koordinasyonunda fındıkla ilgili tüm kesimlerin temsil edildiği komite tarafından belirlenerek tek elden açıklanacak rekolte için Trabzon’da 20 Haziran Pazartesi günü bahçeler gezilerek başlatılan çalışmalar, 24 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

65 bahçenin gezileceği rekolte tespiti çalışmalarında sahil, orta ve yüksek kesimlerde bahçeyi temsil eden her kuşaktan 5 dal sayılıyor. 27 Haziran Pazartesi günü verilerin değerlendirilmesinin ardından 28 Haziran Salı günü ise komite toplanarak 2016 rekoltesi hakkında nihai kararını verecek.

Beşikdüzü ilçesinden başlayan ve Sürmene’de tamamlanacak olacak rekolte tespit komitesinde şu kuruluşlar yer alıyor:

“Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Fiskobirlik, TÜİK, Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, TMO, Karadeniz İhracatçı Birlikleri, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler