Trabzon'da Fındık için işbirliği

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret Borsası fındıkta üretimi ve kaliteyi arttırmak için işbirliği yapacak.

Trabzon'da Fındık için işbirliği

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Ticaret Borsası, fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için projelerde işbirliği yapacaklar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, borsayı ziyaret ederek Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüştü.

Görüşmede Başkan Zorluoğlu’na fındık ve borsanın bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Özellikle Trabzon’da birim alanda verimin çok düşük olduğu hatırlatılarak, bu konuda borsanın 17 yıldan beri yaptığı çalışmalar ile özellikle örnek bahçe uygulamaları anlatıldı.

Murat Zorluoğlu, fındık ticaretinde Trabzon’un önemli bir yeri olduğunu hatırlattıktan sonra, “Ancak üretimde aynı ölçüde pay sahibi değiliz. Oysa üretimde de öncü olmak lazım. Bunun için birim alanda 100 kilonun çok altına düşen verimi, kalite ile birlikte arttırmalıyız. Bunun için Büyükşehir olarak, sektörün ortakları ile birlikte hareket edeceğiz. Borsamızın yaptığı sürdürülebilir çalışmalara destek vereceğiz. Fındık gibi kalıcı bir dünya ürününden ilimizin ekonomisine daha fazla katkı sağlamalıyız” dedi.

Trabzon'da Fındık için işbirliği
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler