Trabzon'da fındığa değer katanlar ödüllendirildi

Trabzon'da fındığa değer katanlar ve kazandıranlar ödül töreni gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret Borsası'nın girişimiyle geleneksel hale getirilmesi hedeflerek başlatılan 'Dünya Fındık Haftası' dolayısıyla Trabzon'da fındığa emek verenler ve kazandıranlar ödül töreni düzenlendi.

Törende Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Argan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamalarda bulundu.

İl olarak konuşan TTB Başkanı Argan " Ödül törenimizi buruk bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Türk fındığı ülkemizin ve bölgemizin en önemli ürünüdür." dedi.

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Aslantürk " Bu etkinliği ilk kez yapıyoruz. Buna uluslararası boyut kazandırmak istiyoruz. Bu etkinliği fındık hasadıyla birlikte yapmak için bu zamanı seçtik. Çok çalışıp, çok üretip çok satarak ülkeye katkı yapmak istiyoruz. Ufak gayretlerle elde ettiğimiz geliri artırabiliriz. Katılımınız için teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı

ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise etkinlik için teşekkür ederek " Son bir haftadır ülkemiz çok felaketi bir arada yaşadı. Karadeniz'in simgesi fındığın değerinin artması için yaptıklarınızı görüyoruz. Bu işin öncülüğünü yapan TTB başkanı ve Meclis başkanımızı kutluyoruz. Fındığa değer katanlara ödüllerini vereceğiz. Ödül alacaklar arasında oda ve borsa başkanlarımızı görmek beni memnun etti. TTB akredite bir borsa. Yurtdışında borsalar hangi hizmeti veriyorsa Trabzon’da da o hizmet veriliyor. Trabzon'da altın değerinde iki hazine var. Biri turizim diğeri fındık. Fındık insanlarımızı burada tutmasının yanında erezyonu da engelliyor. Fındık sadece fındıktan ibaret değildir. Yaşlanan bahçeleri devletin de desteği ile yenilemeliyiz. İnşallah çalışmalarla gelir artacak. Biz 2 milyar dolar gelir elde ettik diyoruz. Ama fındığa konulunca 10 milyar dolar oluyor. Katma değerini artırmak için çalışmalıyız. Bu töreni tertip eden borsamıza teşekkür ediyorum. Bu ödülleri fazlasıyla hakeden firmaları kutluyorum. " şeklinde konuştu

Vali İsmail Ustaoğlu ise "Burada vali olarak değil hayatı fındık bahçelerinde geçen bir kişi olarak bulunuyorum. Ailemiz 365 gün fındıkla oturup fındıkla kalkar. Bu dünya fındık haftası çok değerli. İnşallah geleneksel hale gelerek önemli bir hafta olacak. Bölgemiz ve ülkemiz açısından gelir kaynağı olan fındık. 500 bin ailenin de geçim kaynağı. Trabzon'da ise 60 bin ailenin geçim kaynağı. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı fındık fiyatı fındıkçı bir ailenin çocuğu olarak beni memnun etti. Üretmek önemli ama daha önemli olan pazarlanması ve tanıtılması. Bu etkinliğin fındığın tanıtımında da etkisi olacağına inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber