Trabzon'da Film gibi kurtarma operasyonu

Trabzon'da 2 bin rakımda Kayalık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.

Trabzon'da Film gibi kurtarma operasyonu

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’un Maçka İlçesi ormanlık alanda görevli dün gece 4 kişi 2 bin rakım kayalık alanda mahsur kaldılar. Jandarma ve Kurtarma ekipleri olay yerine arama başlattı. GPRS cihazlarıyla gelen konumla kurtarıldılar.

Gece yarısı yapılan başlatılan kurtarma operasyonu şöyle oldu; 

GPRS ile gelen konum Jandarma ekiplerine bildirildi.

Bu sırada Kurtarma ekipleri içerisinde yer alan Orman Bölge Müdürlüğü personelleri Başmühendisler Nejdet Mengen ve Taner Yamak, Akarsu Mahallesi Muhtarı Naci Yavuz, Köy sakinlerinden Muhittin Öztürk , Şerafettin Yavuz, Muhittin Öztürk, Burhan Sarı, Hüseyin Yavuz’un yoğun sis ve yağmur altındaki çalışmaları sonuç verdi. 4 kişiye gece yarısı saat 02.00’da ulaştılar.

Maçka Orman Amenajman planları için çalışma yaptıkları öğrenilen Necati Yüksek, stajyer Batuhan Kurucelik, işçi Coşkun Kum, Alihan Pirali’ye ulaşan kurtarma ekibi, gece yarısı kurtarma çalışmasına başladılar ve ambulanslara 04.00 sularında kaybolan ekibi yetiştirdiler. 

Bu sırada kurtarılanlar 2 kişi, Hipotermi  geçirdiler.  Hipotermi geçiren Coşkun Kum ve Nejati Yüksek’e ilk müdahaleyi köylülerin yapmasının arından ambulansla hastaneye kaldırıldılar.

Hastanede tedavileri süren ekibin, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Trabzon'da Film gibi kurtarma operasyonu

Trabzon'da Film gibi kurtarma operasyonu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber