Trabzon'da FETÖ'den 97 kişi tutuklandı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığından FETÖ/PDY açıklaması

Trabzon'da FETÖ'den 97 kişi tutuklandı
 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış olduğu resmi açıklamada Trabzon’da 97 kişinin tutuklandığını bildirdi. Haber61.net’e yaptığı yazılı açıklamada Savcılık, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi olup Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı içinde gizlice örgütlenmiş asker görünümlü teröristler ile bunlarla işbirliği yapan kimi kamu görevlisi ve sivil şahıslara ilişkin olarak Anayasal düzene karşı suçlar, Yasama ve Yürütme Organını ortadan kaldırmaya teşebbüs ile silahlı terör örgütünün yöneticisi veya üyesi olmak suçlarına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bugüne kadar toplam 218 kişi hakkında soruşturma işlemi yapılmış olup devam eden soruşturmalar kapsamında 97 şüpheli hakkında tutuklama, 68 şüpheli hakkında adli kontrol, 8 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile kolluktan serbest bırakılma, 2 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan ifade alma işlemi sonucu serbest bırakılma koruma tedbiri uygulanmış olup, 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Halen 29 şüpheli gözaltında bulunmaktadır.”bilgilerine yer verildi.
 
Haklarında soruşturma olan şüphelilerin 39'u Hakim ve Cumhuriyet Savcısı, 39'u okul müdürü ve öğretmen, 3'ü mülki idare amiri, 3'ü doktor, 27'si akademisyen, 1'i eski akademisyen ve eski milletvekili, 65'i emniyet mensubu, 3'ü din görevlisi, 7'si asker olup diğer şüpheliler değişik mesleklerden oluşmakta olduğu bildirildi.
 
Açıklamanın sonunda Silahlı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) örgütünün devleti ele geçirme amaç ve hedefleri doğrultusunda gerek kamu kurum ve kuruluşlarında gerekse sivil toplum kuruluşu ve özel sektörde faaliyet gösteren örgüt lider ve üyeleri hakkında soruşturmalar devam etmektedir. Soruşturma sırasında elde edilen bilgi ve belgeler ile birlikte insan haklarına ve hukuk devleti ilkelerine uygun olarak soruşturma işlemleri yürütülmekte olduğunu duyurdu.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber