Trabzon'da fetih kutlamaları sönük geçti! Organizasyona Vali Ustaoğlu'ndan eleştiri

Trabzon'un fethinin 561. yıl dönümü törenle başladı.

Trabzon'da fetih kutlamaları sönük geçti! Organizasyona Vali Ustaoğlu'ndan eleştiri

Trabzon'un fethinin 561. yıl dönümü kutlamaları törenle başladı.

Bugün saat 09.00'da Ortahisar ilçesi Fatih Parkı'nda fatih Sultan Mehmet heykeline çelenk konulması ile başlayan törene Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan Vekili Atilla Ataman, İYİ Parti Trabzon Melletvekili Hüseyin Örs, AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi, İYİ parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve protokol üyeleri katıldı. 

Daha sonra Zağnos Vadisi'nde organize edilen kutlamalara geçildi.

Havanın güneşli olması ve organizasyonun yetersiz olması nedeniyle fetih kutlamalarına katılım yok denecek kadar az oldu.

vatandaşların ilgi göstermediği kutlamalara sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve protokol üyelerinin bir çoğu katılmadı.

Organizasyona Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir belediyesi başkan Vekili Atilla Ataman'dan eleştiri geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, yaptığı konuşmada “Trabzon’un 561. Fetih yıldönümündeyiz. Önce bir küçük sitemimi ifade etmem lazım. Bu şehrin Fetih yıldönümü uzun tartışmaların ardından Türk Tarih Kurumu tarafından 15 Ağustos olarak tescillendi. Yani doğrusunun bugün olduğu tarihi vesikalarıyla ortaya konuldu. Bu tarihi tartışan arkadaşlarımızın, sivil toplum örgütlerinin de bu fetih gününde teveccühlerini, sayısal olarak çokluklarını görmek isterdik.

İstanbul sıkıntıya düştüğünde Trabzon yine ayaktadır. Bu şehir coğrafyası ve dokusu itibariyle Trabzon Lisesi’nin mezun vermediği dönemleri yaşamıştır. Çünkü evlatlarımızın tamamı şehit düşmüştü. Coğrafya kaderse bu kaderi yaşamak durumundayız. 

Trabzon’un fethi öncesinde rahmetli Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağını kurduğu ve oradaki namazgahı kullandığı rivayet edilir. O dönemden bu yana yaşananları takip etmek durumundayız.

İçinde bulunduğumuz süreçte Trabzon’un genleriyle oynama gayretleri yeniden başlamıştır. Ufak tefek bir takım dürtmeler, iğnelemeler yaşanmaktadır. Bunları güçlü bir millet olarak. İstihbaratıyla, güvenliğiyle bunların farkında olduğumuzu bilerek memleketimize gelen herkesi misafir ve turist olarak görüp kabul etmemiz gerekir. Bu şehirde yaşama sebebini anlayan bir belediyecilik ve yönetim anlayışıyla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Zağnos Vadisi'nde etkinlikler ile devam edecek.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'da kutlamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ustaoğlu açıklamalarında organizasyondaki eksikliklere değindi. Ustaoğlu "Trabzon’un 561. Fetih Yıldönümünü 15 Ağustos itibarıyla kutluyoruz. 1960’lı yıllardan itibaren Trabzon’un fetih kutlaması başlamıştı ve 26 Ekim tarihi olarak kutlanıyordu. Bu konu yıllardır ilimiz kamuoyunda tartışılıyordu. En son biz Valilik olarak Türk Tarih Kurumu’na yazılı olarak sorduk. Bunu bize en kapsamlı verecek olan Türk Tarih Kurumu’ydu. 15 Ağustos tarihinin fetih tarihi olarak farklı kaynakları da bizlere referans göstererek bildirdi. Biz de bu yıl bu şekilde kutlamaya başladık.

Bu yıl belki ilk olması münasebetiyle biraz sönük geçti. Açıkçası tercih noktasında da burası bence de uygun değil. İnşallah önümüzdeki yıl bunun meydanda, daha coşkulu kutlanacağını düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da 15 Ağustos olarak da kutlamaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

Trabzon'da fetih kutlamaları başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler