Trabzon'da esnafın Suriyeli mülteci pişmanlığı

Market işletmeciliği yapan Kemal Uzun, Suriyeli mültecilere verdiği veresiyeleri tahsil edemeyince iflasın eşiğine geldi.

Trabzon'da esnafın Suriyeli mülteci pişmanlığı
Trabzon’un Esentepe Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan Kemal Uzun, Suriyeli mültecilere verdiği veresiyeleri tahsil edemeyince iflasın eşiğine geldi. Marketçi Uzun, “İnsanlar aç kalmasın istedik ama biz aç kaldık” dedi

19 AY ÖDEYEMEDİ
 
Trabzon’un Esentepe Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan Kemal Uzun sıkıntılı günler geçiriyor. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Trabzon’a yerleşen Suriyeli mültecilerin haline acıyan ve her defasında kendilerine veresiye ürün veren marketçi Uzun, parasını tahsil edemeyince 19 aylık market kirasını ödeyemedi.
 
BORÇ 20 BİN LİRA
 
Belediyeye ait olan işyerinin kirasını ödeyemediği için çareyi dükkânını kapatmakta bulan Uzun, “Bu insanların durumu ortada. Çocuklarının durumuna çok üzülüyordum. Ben o yavruları aç bırakamazdım. Toplamda 20 bin lira alacağım var onlarda işsiz olduğu için bu parayı ödeyemediler. Onlara doyurdum ama kendi ailemi aç bıraktım” dedi.
 
HİÇ PİŞMAN DEGİLİM
 
Yaptığından hiçbir zaman pişman olmadığını da belirten Uzun, “Ben insani görevimi yerine getirdiğim için rahatım. Devletimiz bu insanlara kapılarını açtı ama sadece kapı açmakla olmuyor. Küçük çocuklar aç kalıyor.  Bu konuda biraz daha duyarlı olmaları gerekiyor. Dilencilikle karın doymuyor” ifadelerini kullandı.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber