Trabzon'da eski Ramazan kültürü canlandı

Trabzon'da vatandaşlar, Ramazan etkinliğine akın etti

Trabzon'da eski Ramazan kültürü canlandı

Ortahisar Belediyesi'nin 'Mahallede İftar Vakti' temasıyla düzenlediği Ramazan etkinlikleri halkın akınına uğradı. İlki Pelitli Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerde eski Ramazan kültürü canlandırılmaya çalışılıyor.


Ramazan kültürünün bir parçası olan meddah, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Hacivat-Karagöz oyunu ve semah gibi gösterilerin yanı sıra söyleşi, şiir dinletisi, yarışmalar ve ödüllü oyunlarla renklenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Ünlü oyuncu Yaşar Alptekin'in ile Yeditepem Sanat ekibinin  gösteri yaptığı etkinlikler, özellikle çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.

RAMAZAN KÜLTÜRÜNÜ YENİ NESİLLERLE BULUŞTURMALIYIZ

İlk günkü etkinliklere katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ramazan etkinlikleriyle eski Ramazan kültürünün bir parçası olan meddah, Hacivat-Karagöz oyunu ve semah gibi gösterileri yeni nesillerle buluşturmak istediklerini söyledi.

Ramazan etkinliklerinin toplumda sosyal kaynaşmayı ve dostlukları artırdığına dikkat çeken Başkan Genç, "Ramazan etkinlikleri kültürümüzün çok önemli bir parçasıdır. Mübarek Ramazan ayında bir yandan oruç ibadetimizi yerine getirirken diğer yandan sosyal kaynaşmayı ve dostlukları artıracak bu etkinliklerin düzenlenmesini belediye olarak çok önemsiyoruz. En azından bu kültürü yeni nesillerle buluşturmalıyız. Bunlar bizim kendi öz kültürümüz ve değerlerimizi. Yabancılaşmanın bütün toplumumuzu kuşatmaya çalıştığı bu dönümde bu etkinlikleri düzenlemeyi çok anlamlı buluyorum. Böylece kendi değerlerini bilen, bunları tanıyan, öz kültürüyle ve sanatına yabancılaşmamış nesiller ortaya çıkarabiliriz. Ben bu vesileyle bu etkinliklere katılım gösteren bütün vatandaşlarımıza, gösteri ekibimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber