Trabzon'da Engelliler için kariyer zirvesi

Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklaşa düzenlenen programla iş arayan engelliler ile engelli çalıştırmak isteyen firmaları bir araya getirdi.

Trabzon'da Engelliler için kariyer zirvesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR tarafından düzenlenen, iş arayan engelliler ile engelli çalıştırmak isteyen firmaları bir araya getiren Engelli Kariyer Zirvesi başladı. 


İş arayan engelliler ile engelli çalıştırmak isteyen firmaları bir araya getiren Engelli Kariyer Zirvesi Trabzon’da başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen zirvenin açılış programı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen zirvenin açılışında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er, kamu kurumları ve STK’ların temsilcileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Trabzon'da Engelliler için kariyer zirvesi

Engelli Kariyer Zirvesinin açılış programında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2002 sonrasında yapılan reformlara dikkat çekti. Konuşmasına iş ve işçi arayanların buluştuğu bugünlerin en güzel günler olduğunu ifade ederek başlayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Nitelikleri itibariyle personel arayanlar aradıklarını burada bulabiliyor. Hakikaten işlendirmelerin olması bizleri çok sevindiriyor. 2002 yılı öncesinde siz kardeşlerimiz bir caddede yürümekte bile kullanımınıza uygun hale getirilmeyen sokaklarla karşılaşıyordunuz. Aileleriniz, yakınlarınız bütün fedakarlıklarına rağmen sizi belli bariyerlerin ötesine taşıyamıyorlardı. Ama ondan sonra çok başka bir anlayış ve kucaklaşma ile hep birlikte karşılaştığımızı hatırlayalım. Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile sizlerin kucaklandığı, sizlerin kimseden hiçbir farkınız olmadığını yaşayan, yaşatan ve toplumda topyekün birlikte kalkınmayı hedefleyen bir anlayış, bir açılım ve çalışma prensibi oluşturuldu. Bu öyle bir noktaya geldi ki, İŞKUR İl Müdürümüz kimin ne kadar engelli çalıştırması gerektiğini ve ne kadar çalıştırdığının da takip edildiğini anlattı. Onun yanı sıra da gönüllü olarak işverenlerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın dışında bile bu konuya nasıl adapte olduğunu görmüş olduk. 2002 öncesinde bunlar yoktu. ‘Biz engellilerimizle beraber bir toplumuz, beraber insanız, beraber medeniyetiyiz’ anlayışının getirildiği yıldır 2002. Sizlere bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sahip çıktı” diye konuştu.

Trabzon'da Engelliler için kariyer zirvesi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, konuşmasında engelli istihdamına verilen öneme dikkat çekti. Engelli istihdamı için önemli düzenlemeler yapıldığını kaydeden Vali Yavuz, “İnsanlarımız engelli olabilir ama bunun kusur diye adlandırabileceğimiz bir eksiklik olmadığını son 15 yılda net olarak ortaya koyduk. Devletimiz bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, hukuku düzenlemeleriyle bu konuyu çözmek için gereken her şeyi yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı ve şuanda cumhurbaşkanlığı döneminde ülkemizde her alanda engellilerimizin en iyi şekilde topluma kazandırılması ve daha ileri gidilerek istihdamlarına yönelik ekonomiye katkı, kendilerine öz güven sağlamaları anlamında muazzam düzenlemelerde yapılıyor. Kamu kurumlarında toplam kadronun yüzde 4’ü, özel sektörde çalıştırdığı kişi sayısının yüzde 3’ü kadar engelli vatandaşlarımızı istihdam etme zorunluluğu ve bunu yerine getirilmeyenlere cezai müeyyide getirildi. Burada toplanan cezaların toplamının da yine engelli vatandaşlarımızın istihdamına ve rehabilitasyonuna yönelik olarak harcanması şartı da konuldu” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Trabzon’da en çok engelli çalıştıran firmalara plaket verildi. Bu kapsamda Trabzon’da en çok engelli çalıştıran ilk 3 firmanın Telekom, TRABEL A.Ş. ve Teknik Katı Atık olduğu açıklandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan TRABEL A.Ş. adına plaketi Genel Müdür Metin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun elinden aldı.

Trabzon'da Engelliler için kariyer zirvesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler