Trabzon'da "Enerjimi Doğadan Alıyorum" projesi! 40 öğrenci kampa girdi

"Enerjimi Doğadan Alıyorum" projesi kapsamında Giresun ve Rize'den gelen 40 öğrenci Trabzon'da kampa girdi

Trabzon'da "Enerjimi Doğadan Alıyorum" projesi! 40 öğrenci kampa girdi

TÜBİTAK 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Giresun ve Rize'den gelen öğrenciler Trabzon'da kampa girdi.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Ortahisar Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından desteklenen "Enerjimi Doğadan Alıyorum" projesi kapsamında Trabzon ile çevre illerden gelen 40 öğrenci, enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve yenilenebilir enerjinin elde edilme yöntemleri konusunda öğrencilere, akademisyenler ve eğitimciler tarafından 5 gün boyunca bilgi verildi.

Düzköy Doğa ve Gençlik Kampı'nda çeşitli sosyal aktivitelerin de yer aldığı projenin kapanış programına, Düzköy Kaymakamı Aydın Yanık, Milli Eğitim İl Müdürü Hızır Aktaş, Şube Müdürü Mesut Kaş ve İlçe Milli Eğitim müdürü Bülent Altıntaş katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Yanık, öğrencilere kampa katılarak projeye dahil oldukları için teşekkür ederek, "Sizleri burada görmekten dolayı çok mutlu oldum. Eğitime, bilime ve doğaya önem verildiğinde ne kadar güzel şeylerin ortaya çıktığını burada hep birlikte gördük. 2018-2019 eğitim öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum. Müdürlüğümüz Ar-Ge birimince, projenin bir sonraki aşamasında öğrencilerden ve hocalardan aldığımız geri dönüşlere göre çeşitli projeler, etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Trabzon'da

Milli Eğitim İl Müdürü Aktaş ise öğrencileri geleceğin ümidi olarak gördüğünü dile getirerek, "Sizler bizim ülkemizin zenginliğisiniz. Kendinizi ne kadar donanımlı yetiştirirseniz, geleceğe kendinizi hazırlarsanız, ülkemiz o oranda zengin ve güçlü olur. O nedenle ülkeyi yönetenler olarak sizlere önem veriyoruz. 30 öğretmen ve akademisyenlerimiz 5 gün boyunca sizlerle birlikte oldu." diye konuştu.

Kampta öğrencilere eğitim veren Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar bir çok kampta görev aldığını ancak bu kampın sadece öğrenciler için değil kendisi için de çok öğretici geçtiğini belirtti.

Şeyihoğlu, çocukların bilimsel ve çevre okur yazarlığı ile farkındalıklarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz bölge özellikle seçildi. Çünkü burası tabiatta iç içe olan bir mekan. Öğrencilere konusunda uzman akademisyenler tarafından doğada gözlemler yapan öğrencilere, gözlemlerini teknolojiye nasıl aktaracaklarını konusunda bilgiler verildi. Bizler ve çocuklar adına çok güzel bir kamp ortamı geçti. Trabzon'un çevre illerinde bulunan fen lisesi öğrencilerine karma olarak eğitim verildi. Projenin bir sonraki aşamasında öğrencilerden ve hocalardan aldığımız geri dönüşümlerle çeşitli etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz."

Fen Lisesi öğrencisi Derya Gürbulak, beklediğinin çok üstünde bir kamp ortamı geçirdiğini ifade ederek, hem eğlenip, hemde öğrendiğini belirtti.

Rize'den gelen Kadir Efe Tellioğlu da kampta bilimsel araştırmalar, doğa gezileri ve oryantring programları düzenlendiğini dile getirerek, "Çok memnun kaldık. Bilime olan ilgim daha da arttı." dedi.

Trabzon'da

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber