Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da geçit mahallesinde ‘En Mutlu Köy’ Projesi ihale edildi. 

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi’nin Geçit Mahallesi’nde 11,419 dekar alanda hayata geçireceği ‘En Mutlu Köy’ Projesi ihale edildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje kapsamında hayata geçirilecek tarım ve hayvancılık atölyelerinde dezavantajlı bireylerin doğanın terapatik etkisinden yararlanarak engelsiz bireylerle beraber çalışabilecekleri yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını kaydetti. 

“HER ŞEY MUTLU OLMALARI İÇİN”

Proje içinde özel gereksinimli bireylerin mutlu olmasını sağlayacak bütün ünitelerinin düşünüldüğünü ifade eden Başkan Genç, “Dezavantajlı bireyler için eğitimden tutun da meslek edindirme, istihdam, kültür-sanat ve ulaşıma kadar birçok farklı alanda proje üretiyoruz. Vatandaşlarımızın ‘En mutlu şehir Ortahisar’ taahhüdüyle çıkmıştık. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için toplumun bütün kesimlerine yönelik projeler üretmeliyiz. Bunu da belli bir oranda başardık diyebilirim. 28 Şubat’ta ihalesini gerçekleştirdiğimiz ‘En Mutlu Köy’ projemiz de bu projelerden sadece bir tanesi… Dezajantajlı bireyler, istihdamlarının garanti edildiği proje sayesinde doğanın terapötik faydalarından yararlanarak mesleki eğitim ve rehabilitasyon imkânı bulacaklar. Projemiz içinde çilek, domates, marul ve salatalık serası yer alacak. Tavuk ve kaz kümesi hayata geçirilecek. Özel gereksinimli bireyler zamanlarının bir kısmını tarım ve hayvancılık gibi, insana yaşam enerjisi veren uğraşılarla geçirecek. Bunların dışında teknoloji, pasta, örgü, giyim, ahşap atölyeleri yapılacak. Projemiz bünyesinde 106 kişilik kafe-restoran, 1 adet spor alanı ile 1 adet rehabilitasyon alanını hayata geçireceğiz. Bu ünitelerle birlikte özel gereksinimli bireyler günlerini ekonomilerine katkı veren, çok yararlı ve keyifli uğraşılarla dolu dolu geçirecek. Atölyelerde bizzat kendileri üretecek… Tesisimizde dezavantajlı bireylerin yanında engelsiz bireyleri de istihdam edeceğiz. Her şey özel gereksinimli kardeşlerimizin mutlu ve huzurlu olmaları için…” diye konuştu. 

Başkan Genç, projeyle ilgili olarak DOKA’dan 8 000 000 TL’lik hibe desteği sağladığını ve projenin tamamlandıktan sonra Ortahisar Belediyesi’nin iştirakleri tarafından işletileceğini dile getirdi. 

“TEKNİK DESTEK SAĞLAYACAKLAR”

Trabzon Sağlık Müdürlüğü, Trabzon Tarım İl Müdürlüğü, Trabzon Veteriner Hekimleri Odası, Trabzon Teknoloji Derneği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğunu ifade eden Genç, bu kurumlardan işletme sırasında teknik destek sağlayacaklarını belirtti. İhale sözleşmesinin hazırlanıp onaylanmasıyla birlikte yüklenici firmaya yer teslimatı yapılacağını ifade eden Genç, “En Mutlu Köy" projesinin Ortahisar Belediyesinin aynı bölgede yapılacak bir başka büyük projesi olan “İpek Yolu Canlandırma Projesi”nin hayata geçirilmesi için de cazip şartlar oluşturacağını kaydetti. 

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

Trabzon'da ‘En Mutlu Köy Projesi’ ihale edildi!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler