Trabzon'da "ekoturizm köyü" kuruldu

Karadeniz kültürünü "ekoturizm köyü"nde öğreniyorlar.

Trabzon'da "ekoturizm köyü" kuruldu

Trabzon'un Düzköy ilçesinde, turistlerin yöre kültürünü yaşayarak öğrenmesi amacıyla "ekoturizm köyü" oluşturuldu.
 

Yeşilin her tonunu barındıran yaylalarının yanı sıra tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan Trabzon'da turizmi çeşitlendirme noktasında çalışmalar sürdürülüyor. Trabzon, alternatif turizm seçenekleri sayesinde her yıl, özellikle Körfez ülkelerinden olmak üzere çok sayıda yabancı ve yerli turisti ağırlıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından da turistlerin yöre kültürünü yaşayarak öğrenmesi amacıyla "Ekoturizm Köyü Projesi" hazırlandı.

Düzköy'ün Çal Mahallesi'nde oluşturulan köyü ziyaret eden turistler, yöre mimarisinin özelliklerini taşıyan ev ve serander gibi yapılarda vakit geçirebiliyor. İsteyen turistler, tarla ve ahırda çalışanlara da yardımcı oluyor.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, bölgede turizm hareketliliğinin her geçen gün arttığını söyledi.

Konaklama tesislerinde rezervasyon yoğunluğu yaşandığını belirten Hacısalihoğlu, turistlerin bölgeye gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını ifade etti.

Turizmde sürekliliğin sağlanabilmesi için çeşitliliğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Hacısalihoğlu, bu kapsamda özellikle ekoturizmin canlandırılmasına yönelik projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Ekoturizm alanlarına daha fazla ziyaretçi çekebilmeyi arzuladıklarını dile getiren Hacısalihoğlu, "Ekoturizmden elde edilen geliri artırmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Hacısalihoğlu, bu kapsamda Çal Mağarası yanında oluşturdukları ekoturizm köyünü çok sayıda turistin ziyaret ettiğini, buraya gösterilen ilgiden mutlu olduklarını belirtti.

"UYGULAMAYI TÜM İLÇELERDE HAYATA GEÇİRMEYİ İSTİYORUZ"

Trabzon'un her vadisinde farklı kültürlerin yaşatıldığına dikkati çeken Hacısalihoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kültürlerin yaşatılması noktasında ekoturizmin önemli olduğunu düşünüyoruz. Ekoturizm köyünü ziyaret eden turistlerimize, köy yaşamını tecrübe etme fırsatı sunuluyor. Doğayla iç içe olan bu tür projeler sayesinde yöremize daha fazla turist çekerek köy yaşamının gerekliliklerini bizzat yaşatmayı ve onları birer turizm elçisi olarak uğurlamayı hedefliyoruz." 

Hacısalihoğlu, ekoturizm köyü uygulamasını tüm ilçelerde hayata geçirmeyi istediklerini anlatarak, "Ziyaretçilerimize, ilçelerimizin öne çıkan ürünlerine ilişkin gözlem yapma fırsatı da sunacağız. Örneğin çay yetişen ilçemizde oluşturulacak ekoturizm köyünü ziyaret edecek turistler, çayın üretimden paketlenmesine kadar tüm aşamalarını görebilecek." diye konuştu.

Hacısalihoğlu, ekoturizmden daha fazla pay alabilmek için altyapı çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler