Trabzon'da Ekopark 1 yılda tamamlanacak

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde belediye, bölgenin turizm potansiyelini geliştirmek ve doğal yaşam alanlarını artırmak için "ekopark" kuruluyor.

Trabzon'da Ekopark 1 yılda tamamlanacak

"Şehzadeler şehri" olarak alınan Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yapılan ekopark projesi 1 yılda tamamlanacak. 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla bir süre önce Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi'nde temeli atılan proje kapsamında, 12 bin 300 metrekare üzerinde, endemik bitki türleri, yalın ayak yürüyüş yolları, arı oteli, ağaç ev, biyolojik mini göletler, dinlenme birimleri, çocuk oyun sahalarının da bulunduğu çeşitli donatı alanları kurulacak.

Yaklaşık 1 milyon 440 bin liralık maliyet öngörülen projeyle, bölgenin turizm potansiyelinin ve doğal yaşam alanlarının artırılması hedefleniyor. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan 4 bin yıllık Trabzon'un, her yönüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi. 

Kentin turizm potansiyelini geliştirmek ve sosyal donatı alanlarını artırmak için sürekli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Genç, Trabzon'u daha iyi, güzel ve yaşanılabilir hale getirebilmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. 

Genç, bölgede yeşili artırmak için de çaba sarf ettiklerini belirterek, "Ekopark da Trabzon'da yeşili artırma hedefimize uygun en önemli projelerimizden birisi. Bu şehirde maalesef geçmiş dönemlere bakıldığında iyi bir yapılaşma olamadı. Dolayısıyla merkezde yeşil oranımız az. O nedenle yeşil alanları artırmak istiyoruz." diye konuştu. 



"Projeyi 1 yıl içinde tamamlayacağız" 

Ekopark projesinin geniş kapsamlı olduğunu vurgulayan Genç, "Projede sadece yeşil yok. Sosyal donatı alanları geniş olan bir proje. Bu nedenle de projemiz dünyanın dört bir yanından belediyelerin gönderdiği projelerle yarıştı. İlk 30 proje, EXPO Fuarı'na katılma hakkı elde etti. Dünyanın dört bir yanından gelen 530 proje arasında, ekopark projemiz 15. olarak dereceye girdi." dedi. 

Projeyi 1 yılda tamamlamayı planladıklarına işaret eden Genç, "Finansman yönünden Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından yaklaşık 850 bin lira katkı aldık. Toplam maliyetimiz ise 1 milyon 440 bin lira olacak." ifadelerini kullandı. 



"Yöreye özgü endemik bitki türleri de korunacak" 

Genç, projeyle endemik bitki türlerinin de korunacağını vurguladı. Projenin çocuklara katkı sağlayacağını dile getiren Genç, "Projeyle çocuklarımızın tabiat ve çevre bilincinin gelişmesine de katkıda bulunmuş olacağız. Amacımız yeşili artırarak hem yerli ve yabancı turistlerimizin şehrin stresi ve gürültüsünden uzak ortamda nefes almalarını sağlamak hem de Karadeniz'in endemik bitki türlerini dünyaya tanıtmak." diye konuştu.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber