Trabzon'da ebelere eğitim

Trabzon'da "2. Ebelere Yönelik Doğum Becerilerinin Geliştirilmesinde Güncel Yaklaşımlar" eğitimi düzenlendi.

Trabzon'da ebelere eğitim

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Songül Aktaş, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesinde ebelerin iletişim ve el becerilerinin yanı sıra güncel bilgilerle donatılmış olmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu koordinatörlüğü, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yürütücülüğü ve KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde "2. Ebelere Yönelik Doğum Becerilerinin Geliştirilmesinde Güncel Yaklaşımlar" eğitimi bir otelde gerçekleştirildi.

Aynı zamanda eğitim koordinatörü de olan Aktaş, burada yaptığı konuşmada, eğitimin amacının ülke genelinde normal doğumun yaygınlaştırılması, riskli olmayan durumlarda doğumların ebe ile gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti.

Trabzon'da ebelere eğitim

Anne adaylarının doğumu sağlıklı ve güvenli şartlarda yapması, güncel yaklaşımlarla doğum hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının da eğitimin hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti:

"Doğum hizmetlerinin nitelikli olmasında ebenin çok önemli yeri bulunmaktadır. Bu yüzden ebelik hizmetlerinin hizmet içi eğitimlerle güçlendirilmesinin önemine inanarak eğitimlere ağırlık veriliyor. Doğum hizmetlerinin güçlendirilmesinde ebelerin iletişim ve el becerilerinin yanı sıra güncel bilgilerle donatılmış olmaları büyük önem taşımaktadır."

Aktaş, bu yıl doğum salonlarında çalışan tüm ebelerin bu eğitimi almalarının planlandığını anımsatarak sezaryen oranlarının düşürülmesinde eğitimin etkin bir rol oynayacağına inandığını söyledi.

Trabzon'da ebelere eğitim

Trabzon da dahil olmak üzere 16 ilde, 41 konu başlığında uygulanan eğitim programının içeriğinin zengin olduğuna işaret eden Aktaş, eğitimin hem teorik hem de uygulamalı olarak alanında uzman akademisyenlerce gerçekleştirileceğini aktardı.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Halit Çınarka, Tıbbı Hizmetler Başkanı Cevahir Arduç, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Biriminde görevli Uzman Zöhre Altun, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Recep Erin'in konuşmacı olduğu programa, hastanelerin doğum salonlarında aktif görev yapan 20 ebe katıldı.

Eğitim programına, 12-16 Haziran'da yapılacak uygulama eğitimiyle devam edileceği bildirildi.

Trabzon'da ebelere eğitim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber