Trabzon'da E-Fatura uygulama süreci semineri
Trabzon'da "Mal ve Hizmet İhracatlarında e-Fatura Uygulama Süreci" semineri yapıldı.
Trabzon
04.08.2017, 15:49

Trabzon'da, "Mal ve Hizmet İhracatlarında e-Fatura Uygulama Süreci" semineri organize edildi.
Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliğinden (DKİB) yapılan yazılı açıklamada, ticari işlemlerde e-fatura uygulamasına kayıtlı olanların ihracat işlemlerinde 1 Temmuz 2017'den itibaren e-fatura düzenleme zorunluluğu başlatıldığı belirtildi.
Uygulamadan, Gelir İdaresi Başkanlığınca ücretsiz olarak mükelleflere sunulan portal yöntemi kullanılarak da yararlanılabildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Uygulamaya henüz yeni geçilmiş olması nedeniyle gerek firmaların konu hakkındaki uygulama bilgi eksiklikleri gerekse de sistemde altyapıdan kaynaklanan aksamalar nedeniyle ilk aşamada birtakım sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle, söz konusu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili olarak ihracatçılarımızı bilgilendirmek amacıyla, e-dönüşüm operatörü EDM Bilişim firmasının katkılarıyla 'Mal ve Hizmet İhracatlarında e-Fatura Uygulama Süreci' eğitimi düzenlendi."
Seminere, ihracatçı firma sahipleri ve ilgili çalışanların yanı sıra mali ve gümrük müşavirlerin katıldığı aktarıldı.

