Trabzon'da dolandırıcılar o ismi kullanıyor

Trabzon Valiliği Vali Yücel Yavuz adına taleplerde bulunulması üzerine uyarıda bulundu.

Trabzon'da dolandırıcılar o ismi kullanıyor
Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un ismi kullanılarak telefonla para istendiği belirtilerek vatandaşların bu şekilde arayan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları istendi. 

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "Son günlerde bazı dolandırıcı ve sahtekâr kimselerin, işadamlarımız ve hayırseverlerimiz başta olmak üzere bazı vatandaşlarımızdan, Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz, adına sözde Özel Kalemlerinden aranıldığını söyleyerek çeşitli isimler altında yardım taleplerinde bulunulduğu yönünde duyumlar alınmıştır. Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz, adına hiçbir kimseye veya kurumdan para talep edilmesi mümkün değildir ve edilmemiştir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın ve konuyla alakalı tüm ilgililerin; insanlarımızın saf ve temiz duygularını istismar eden dolandırıcıların haksız çıkar ve menfaat teminine yönelik bu tür eylemlerine karşı daha dikkatli ve uyanık olmaları, kendilerini devlet yetkilisi gibi göstererek yapılan yardım talebi ve söylemlere asla itibar etmemeleri, herhangi bir kişi ya da bir hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları ve vermemeleri, bu gibi durumlarda 155 polis İmdat ile 156 Jandarma İmdat hatlarını arayarak ilgili birimlere ivedilikli irtibata geçmeleri ve durumdan ilgili kurumları haberdar etmeleri önemli rica olunur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler