Trabzon'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor

Ortahisar’da 70 bin 18 konut ve işyerine doğalgaz ulaştırıldı.

Trabzon'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinde devam eden doğalgaz hizmeti sunulan daire ve işyerlerinin sayısının 70 bin 18’e ulaştığını söyledi.

2016 yılı sonunda doğalgaz çalışmalarında yüzde 75’e ulaşmayı planladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşlara doğalgaz getirilmişse abone olması için çağrıda bulunurken, “Ortahisar ilçemizde bugün itibariyle 40 bin 211 konutta doğalgaz kullanılmaktadır. Kapısına doğalgaz getirilen konut ve işyerlerinin gaz kullanım oranı yüzde 60’a yaklaşmıştır. Doğalgaz kullanımının artması şehrimiz adına son derece sevindiricidir. Hemşehrileriminden kimin kapısına doğalgaz getirilmişse bunu kullanmalarını özellikle istirham ediyorum. Doğalgaz hem temiz hem de ucuzdur. Doğalgaz kullanımını arttırmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

"2017 SONUNDA % 75’E ULAŞACAĞIZ"

Ortahisar ilçesinde çalışmalarının planlandığı şekliyle devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Doğalgazda 2016 sonu hedefimiz 75’lere ulaşmaktır. 2017 sonucu hedefimiz ise yüzde 85’e ulaşmaktır. Geri kalan kısımları da ileri ki yıllarda tamamlanmış olacaktır. Bunun en önemli adımı ise mutlaka aboneliğin teşvik edilmesidir. Kimin kapısına doğalgaz gelmişse abone olması, çalışmalarımızın süratle devam etmesi ve şehrimizin daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesi için büyük önem arz etmektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler