Trabzon'da dev tören - 25 projenin temeli atıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vakfıkebir'de 25 tesisin temel atma törenine katıldı.

Trabzon'da dev tören - 25 projenin temeli atıldı

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla 25 tesisin temel atma töreni yapıldı. 


Dev törende Trabzon Valisi Yücel Yavuz konuşma yaparak, Trabzon ve Karadeniz'e yapılan bu yatırımlar için tüm bakanlara teşekkür etti. Karadeniz'in yağışlı iklimi ve coğrafi şartlarının yaşamı zorlaştırdığını söyleyen Vali Yavuz, temeli atılan projelerin Trabzon'da sel taşkın afet gibi doğa olaylarının önüne geçilmesinde önemli olduğunu kaydetti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, temel atma töreninde şöyle konuştu: "Bugün hocam sabah Rize'de 16 tesisin temel atma törenlerini gerçekleştirdik. Karadenizin çocuğu olarak Trabzonun güzel insanlarıyla gurur duyuyoruz. Spor denince Trabzon özel bir yere sahip. Sporu en iyi yorumlayan sporun sabahtan akşama kadar konuşulduğu özel bir şehir. Belediye başkanımızın bir talebi oldu. Karadenizde evin direği hanımlardır onlar ne derse o olur. Trabzon'u seviyoruz." 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şunları söyledi: "Benim Trabzon'la 5 tane gönül bağım var. Cumhurbaşkanımızın ayrıca selamı var. Trabzon'a ne yatırım gerekiyorsa yapın talimatı var. Buraya gelişimizin sebebi 25 tane tesisin temelini atıyoruz. Bütün ilçelerde yatırım vat yıldırım hızıyla dereleri ıslah ediyoruz, orman faaliyetleri var. 147 trilyon değerindeki bu tesisler hayırlı olsun. Daha önce başka başka ilçelerimzde yapmıştık. Sayın Bakanımızın ricasıyla bu kez Vakfıkebir'de yapıyoruz. Uzungölde şu an zengin turistler gelkiyor yer bulamıyor. bugün yapacağımız toplantıyla Trabzon'a 3 tane uzungöl gibi tesis kuracağız. Birisinin imzasını az önce attım. yeni bir sektör doğuyor, tabiat turizmi. trabzonda eskiden doğru dürüst yatırım yoktu. Trabzona ne yapılsa azdır." 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, temel atma töreninde şu konuşmayı yaptı: "Ülkemizin, ilimizin bu konuda büyük yatırımlara ihtiyacı var. Yatırım sihirbazı bakanımız veysel eroğlu sayesinde trabzona yatırımlar yağdı ve yağmaya devam edecek. sayın bakanımızın tüm şehirlere illere yaptığı hizmetler bir yandan taşkın korumayla afet ve sel konusunda yaptığı hizmetlerdir. rize trabzon artvin bölgelerinde ciddi olaylar yaşandı. vakfıkebir ve beşikdüzü ilçemizde büyük felaketle karşı karşıya kalmıştık. bunların bir daha yaşanmaması için dere ıslahları ve yatırımlar büyük süratla devam ediyor. bölgemizde doğal hayatı koruma konusunda bakanımızın büyük hizmetleri var. bölgemizin doğa zenginliğni korumak ve geleceğe aktarmak yapacağımız şeyler bizim en önemli meselelerimizden bir tanesi. turizm konusunda bakanımızın bize yol açması önemli. yaylalarımız tabi alanlarımız göletlerimiz mesire alanları... az önce çok önemli bir imzayı gerçekleştirdi bu akşam da trabzonda tabiat ve turizm anlamında önemli konuları görüşeceğiz. 147 milyon liralık toplam yatırım içinde 25 tesis yapılacak bunlardan biri de fol deresi ıslahı. bu da bizim için çok önemli. sayın cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü var eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. 15 yıldır ak parti büyük hizmetler sundu insanlarımıza. size müteşekkiriz. bizi hiç yalnız bırakmadınız. ne gezi olaylarında ne 6-7 olaylarında ne pensilvanyadaki hain ve uşaklarının yaptığı 15 temmuzda yalnız bırakmadınız." 


İŞTE VAKFIKEBİR'DE TEMELİ ATILAN PROJELER

Akçaabat çiçeklidüz köyü taşkın kontrol tesisi
akçaabat eskiköy taşlıtepe deresi ıslahı
akçaabat kavaklı akçakale darıca mersin dereleri ıslahı 2. kısım
akçaabat söğütlü vadisi ıslahı 2. kısım 
akçaabat yıldızlı sera deresi ıslahı 2. kısım
araklı kalecik köyü zerdali deresi ıslahı 
araklı karadere vadisi ıslahı 2. kısım
arsin harmanlı deresi ıslahı
arsin yanbolu vadisi ıslahı
arsin yeşilyalı beldesi koyak deresi ıslahı
arsin yeşilyalı çiçekli deresi ıslahı
beşikdüzü şalpazarı ağasar vadisi 3. kısım taşkın kontrol merkezi
düzköy çayırbağı doğankaya taşkın kontrol merkezi
köprübaşı arpalı taşkın kontrol merkezi
maçka zigana köyü ayeser deresi ıslahı
merkez atasu beldesi galyan deresi ıslahı
merkez gürbulak beldesi 2. kısım taşkın kontrol merkezi
of ilçe merkezi dereleri ıslahı 
vakfıkebir tonya fol deresi ıslahı 2. kısım
yomra kaşüstü beldesi muratlı deresi ıslahı
yomra vadisinin ıslahı 
DSİ 22. bölge müdürlüğü geçirgen tersip bentleri yapımı 1. grup 

OGM TARAFINDAN YAPILACAK ORMANCILIK FAALİYETLERİ

ağaçlandırma, toprak koruma, çığ koruma, erozyonla mücadele ve rehabilitasyon
fidan üretim çalışmaları 
orman köylülerine orköy kredisi verilmesi 
gelir getirici tür tesis edilmesi
bal ormanı tesisi
mesire yeri tesisi
ilk müdahale ekip binası ve böcek üretim laboratuvarı
toplu koruma binası
yeni orman yolları, sanat yapısı, orman yolları büyük onarım ve üst yapı, köprü yapımı
orman yetiştirme

Temeli atılan 25 tesis ile 9 ilçe 22 mahalle 4 köy ve 30 dekar arazi taşkınlardan korunacak. trabzonda ormanlık alanın artırılması ve toprağın muhafazası ve orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

Trabzon'da dev tören - 25 projenin temeli atıldı
Trabzon'da dev tören - 25 projenin temeli atıldı
Trabzon'da dev tören - 25 projenin temeli atıldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler