Trabzon'da dev tatbikat - 124 personel, 22 araç...

UMKE'nin Şehit ŞEHİT J. ASB.KD. BŞVŞ.Ferhat Gedik Trabzon Umke İl Tatbikatı Trabzon'da yapılıyor.

Trabzon'da dev tatbikat - 124 personel, 22 araç...

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’nin organizasyonunda yapılacak olan tatbikat bugün saat 10.00-13.00 saatleri arasında Trabzon Ortahisar Ayasofya açıklarında gerçekleştirildi.

Tatbikatın senaryosu şu şekilde:

Tatbikatta senaryo gereği İstanbul’dan Trabzon’a gelmekte olan Klor Gazı yüklü bir gemide makine dairesinde patlama olmuş ve yangın çıkmıştır. 14 mürettebatı olan gemide patlama ve yangının etkisiyle depolardaki klor gazı açığa çıkmış ve 4 kişi klor gazından etkilenmiştir. Yangın nedeniyle 2 kişi yanmış ve 2 kişi geminin çeşitli yerlerinden düşerek yaralanmıştır. 2 kişi denize düşmüş ve 1 kişi oluşan panikle denize atlamıştır. Toplam 11 yaralı bulunmaktadır.

Oluşan acil durumu gemi kaptanı telsizle acil durum koduyla yetkililere bildirerek yardım talebinde bulunmuştur. Yardım talebi Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekiplerine ulaşınca UMKE ve AFAD yetkililerine bildirilmiştir. Trabzon UMKE’den 50 personel ve 3 UMKE Aracı, 1 Mobil Komuta Aracı, 1 Ambulans, 2 Lojistik Aracı, 112’den 6 personel ve 2 Ambulans, Sahil Güvenlik Komutanlığından 31 personel, 1 Sahil Güvenlik Botu, 1 Helikopter, 1 DEGAK Botu, Trabzon AFAD’tan 12 personel ve 3 araç, Trabzon Liman Başkanlığından 3 personel ve 1 araç, Kıyı Emniyeti Müdürlüğünden 15 personel, 2 Bot ve 2 araç, Trabzon Liman İşletmesi AŞ’den 4 personel ve 1 Römorkör, Trabzon Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliğinden 2 personel katılacaktır.

Sayın Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU’nun katılımıyla gerçekleşecek olan tatbikat, Trabzon UMKE, Trabzon 112, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı, Trabzon AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Trabzon Liman Başkanlığı, Trabzon Liman İşletme A.Ş., Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amirliği, Trabzon Deniz Lİmanı Mülki İdare Amirliği, Trabzon Gümrük Müdürlüğü, Trabzon Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği işbirliği ile gerçekleşecektir.

Trabzon'da dev tatbikat - 124 personel, 22 araç...

Trabzon'da dev tatbikat - 124 personel, 22 araç...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber