Trabzon'da dev altyapı projesi devam ediyor

Sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına hız verdi. Yapılacak içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılıyor

Trabzon'da dev altyapı projesi devam ediyor

Trabzon’un 15,5 milyon Avro ile bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan, ‘Trabzon Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ tüm hızıyla ilerliyor. Ortahisar’ın toplam 47 mahallesini ve 565 kilometrelik bir alanı kapsayan çalışmalar hâlihazırda Meydan bölgesi, Beşirli, Kalkınma, Yenicuma ve Bostancı Mahallelerinde tüm hızıyla devem ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde daha da hız verilen çalışmalar nedeniyle bazı bölgelerde süreli olarak trafik akışı sağlanamayacak. 

TABAKHANE SOKAK 9 GÜN KAPALI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Meydan civarında devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları nedeniyle; Tabakhane Sokak, 26.12.2020 (Cumartesi) - 04.01.2021 (Pazartesi) tarihleri arasında trafiğe kapalı olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 26-27 Aralık günlerinde ise, Yenicuma Mahallesi Adres Sokak, Beşirli Mahallesi Çalıkuşu ve Arı Sokak (Dayıoğlu Caddesi birleşimine kadar), Kalkınma Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi ve 18 Nolu Sokak, 1 Nolu Bostancı Mahallesi Hatıra ve Rekabet Sokak, 2 Nolu Bostancı Mahallesi Şair Sokak’ta yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle kısmi olarak trafiğe kapatılacak.

7 GÜN 24 SAAT ESASLI ÇALIŞILIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek, Meydan bölgesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hat yenileme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Şehrin kalbi niteliğindeki Meydan bölgesi için oldukça özel bir planlama ve çalışmaya imza attıklarının altını çizen Başkan Zorluoğlu, “Gerek ekip sayısının artırılması, gerekse 7 gün 24 saat esaslı bir çalışma programı uygulamak suretiyle vatandaşlarımızı en asgari şekilde rahatsız etmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 30 kilometrelik bir hattı 4 ay gibi kısa bir sürede bitirmek istiyoruz. Nisan ayı sonu itibariyle Meydan bölgesindeki bu 5 ana caddemizdeki tüm altyapı çalışmalarımızı bitirip, bölgeyi kaliteli ve sağlıklı bir altyapıya kavuşturacağız inşallah” diye konuştu.

KAPATILACAK YOLLAR ÖNCEDEN DUYURULUYOR
Yürütülecek içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları süresince Meydan bölgesindeki bazı yolların mecburen kapatılacağını ifade eden Başkan Murat Zorluoğlu, “Sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı gün ve saatlerde halkımızın mağduriyet yaşamamasına adına hangi mahallelerde çalışma yapıldığını ve hangi yolların hangi tarihler arasında trafiğe kapatılacağını www.trabzon.bel.tr adresi üzerinden duyuruyoruz. Ayrıca çalışma alanlarına yön ve bilgi levhalarını monte ediyoruz. Vatandaşlarımızın trafik işaret ve levhalarına dikkat ederek tespit edilen alternatif güzergâhları kullanmalarını ve sağlıklı bir içme suyu ve altyapıya kavuşmak adına yürüttüğümüz bu çalışmalarımıza anlayış göstermelerini istirham ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler