Trabzon'da define avcılarının yeni yöntemi şaşkına çevirdi

Akraba ziyareti deyip mezarları kazdılar.

Trabzon'da define avcılarının yeni yöntemi şaşkına çevirdi

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Şok eden olay Trabzon’da yaşandı. 

ZİYARETE GELDİK DEDİLER

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’ne bağlı Burunbaşı Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan olayda kimliği belirlenemeyen kişiler, köyün 1800’lü yıllara kadar uzanan tarihi mezarına girdiler. Bu sırada köylülerin dikkatini çeken kişiler önce dua ettiler. İddiaya göre ardından köylülerin, “Burada ne yapıyorsunuz? Bu mezarlar Rumlardan hatta daha da eski. Kimsiniz?” sorularına, “Akrabalarımızı ziyarete geldik. Dua etmeye geldik” diye cevap verdiler. 

TUHAF GİYİNİMLİYDİLER

Köylülerin dikkatini çekmemek için oradan ayrılan defineciler, köylülerin olmadığı bir gece gelip mezarları kazdılar. Önce 3 mezarı kazan defineciler, aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar gelip diğer mezarları da kazdılar. Köylülerden Murat Yıldırım, “Gördüğümüzde şaşırdık. Önce uyardık. Sonra gittiler sandık meğer tekrar geri gelmişler. Tuhaf giyinimliydiler. Şüphe duyduk ama  önce anlamadık. Sonra mezarları görünce anladık. Ters mezarların hepsini kazmışlar. Bir adam boyu şekilde dikey bir şekilde kazıldığı çukur açıldığını gördük” dedi.

Öte yandan son 50 yılda Burunbaşı Mahallesi’nde 100’den fazla define çalışması yapıldı. Denizin üstünde hemen Akçakale’ye yapısına benzer olan Burunbaşı Mahallesi’nde yaşayanlar, “Alışkınız” dediler.

Trabzon'da define avcılarının yeni yöntemi şaşkına çevirdi

Trabzon'da define avcılarının yeni yöntemi şaşkına çevirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler