Trabzon'da çok özel bir oyun

Trabzon'da 14 Down Sendromlu, 6 MS Hastası, 4 görme engelli ve çeşitli engellere sahip çocuklar ve yetişkinlerin yer aldığı proje başladı.

Trabzon'da çok özel bir oyun

Tiyatrocu ve Radyocu Emre Yeşilyurt’un başlattığı, Karadeniz MS Derneği, Trabzon Down Sendromu Derneği, Ortahisar Belediyesi ve Mektebim Okulu’nun desteklediği proje başladı. 

Eğitmenliğini; Emre Yeşilyurt, gönüllü yardımcı öğretmenler, Meltem Aydın, Esra Nişancı’nın üstlendiği Sanat Akademisi’nde, 14 Down Sendromlu, 6 MS Hastası, 4 görme engelli ve çeşitli engellere sahip çocuklar ve yetişkinler yer alıyor.

Çalışmalar Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleşiyor. Eğitimler projeye destek veren Trabzon Mektebim Okulu’nda yapılmakta.  Proje sahibi ve eğitmen Yeşilyurt “Trabzon'dan tüm engelli ve engelli yakınlarına kapılarımız sonuna kadar açıktır” dedi. 

2 Oyun Aralık’ta

Yeşilyurt açıklamasında, “Şuan down sendromlu çocukların, Emesli hastaların görme engelli çocuk ve yetişkinlerimizden oluşan toplamda  biri komedi, biri hayatınızdan gerçek  sosyal sorumluluk mesajları veren skeçlerden oluşan 24 Aralık’ta sergilenecek olan 2 oyunumuz var.

Ortahisar Belediyesi, Trabzon Mektebim Okulu ve yönetimi, Karadeniz MS Derneği ve yönetimi, Trabzon Down Sendromu Derneği ve yönetimi projemizi destekliyor. Projede destek veren ve sahnede çocuklarımıza hocalık yapan tüm yardımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzon'da çok özel bir oyun

Trabzon'da çok özel bir oyun

Trabzon'da çok özel bir oyun

Trabzon'da çok özel bir oyun

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler