Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

CHP Trabzon'da il başkanlığı seçimi gerçekleştiriliyor

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

Haber61 Haber Servisi

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Kongresi bugün gerçekleştiriliyor.

Saat 10.00'da Ramada Otel'de başlayan kongrede mevcut İl Başkanı Güzide Uzun, Ömer Hacısalihoğlu ve İbrahim Akbulut başkanlık için yarışacak.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Yapılan konuşmalar sonrasında Oy verme işlemine geçildi

KONGREYİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

ÖNEMİ İSİMLER

Kongreye katılanlar arasında CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Eski milletvekili Haluk Pekşen, CHP PM Üyesi Umut Oran, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İyi Parti Yomra belediye Başkanı Mustafa Bıyık, CHP PM Üyesi İdris Akyüz, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, Giresun il Başkanı Fikri Bilgi da katıldı.

PLAKET VERİLDİ

Trabzon’da yapılan ilçe kongrelerinde görevi devreden ilçe başkanlarına plaket takdim edildi.

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

DİVAN KURULU SEÇİLDİ

Divan Kurulu verilen önerge sonrasında yapılan oylama ile İstanbul Milletvekili Özgür Karabat başkanlığında oluşturuldu.

Karabat yaptığı konuşmada "İçinizden bir genç çıktı ve bizim hala umudumuz var dedi. İstanbul’u kazanan ve umutlarımızı yeniden yeşerten Ekrem İmamoğlu’nu selamlıyorum. O nedenle Trabzon’da Divan Başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum. Bu kongreler Sivas kongrelerinin devamıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir yandan cephede savaşırken bir yandan da kongrelerle milleti örgütlemiştir. Bir tarafta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu CHP var, diğer tarafta ise en ufak bir şeyde olağanüstü hal ülan eden AKP var." dedi.

BLOK LİSTE ÖNERGESİ

37. İl Kongresinde Divan Başkanlığına yeterli sayıda imza ile seçimlerin blok liste ile yapılması konusunda önerge verildi. Divan Başkanı Özgür Karabat önergeyi okuyarak delegelerin oylarına sunuldu ve öneri kabul edildi.

İBRA EDİLDİ

Çalışma, Faaliyet ve geçmiş döneme ait hesap raporları delegelere okundu. Daha sonra yapılan oylama ile yönetim ibra edildi.

TRABZON’UN YERİ AYRI

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Oran kongrede yaptığı konuşmada “Türkiye’nin her yeri birbirinden güzel ama Trabzon’un ayrı bir yeri var. Ayrı bir cumhuriyet. Hakkını vermek lazım. Kente geldiğim andan itibaren farklı bir duyguyu, ruhu anlayışı hissediyorsunuz. Trabzonspor’un hakkını da temsil etmek gerekiyor. Dün Akşamki futbol ve galibiyet şampiyonu belli etti. Bir Galatasaraylı olarak bunu söylüyorum. Bizim birbirimizden başka dostumuz yok. Birbirimizi sevelim sahip çıkalım. Siyasette rekabet olacak ama birbirimizi kırmayalım. Biraz sonra sandık önümüze konunca, delegelerimiz oylarını kullandıktan sonra Trabzon il kongresinin kaybedeni olmayacaktır. Trabzon Türkiye’ye bir demokrasi dersini veriyor. Biz bugün CHP olarak, iktidara aday olarak demokrasi ve özgürlükleri getireceğimizi iddia ediyorsak, kendi partimiz içinde bunu işlemeli ve uygulamalıyız. Trabzon’daki 3 adaylı yarış bunun göstergesidir. İlkelerimize sahip çıkmamız lazım. Biz hep çarşaf liste istiyorduk ama Türkiye’de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar ilde çarşaf liste uygulanmadı” dedi.

“KARADENİZ’DEN GELDİLER KARADENİZ’DEN GİDECEKLER”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı konuşmada “Trabzon geçmişiyle bugünü kıyasladığımızda çok şeyler kaybetti. Siyasette sanatta kültürde Karadeniz’in öncüsüydü. Bu özelliğimizi son dönemlerde kaybettik. Trabzon AKP iktidarından beri yerel yönetimlerde çok kötü yönetiliyor Trabzon’a gelen arkadaşlar özellikle çömlekçiyi gördüklerinde bu şehirde yönetim yok mu diyorlar. AKP İl Başkanı bu şehre verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik diyerek bana laf attı. Bende başkan Çömlekçi der susarım birşey diyemezsin dedim ve sustu kaldı. Geçim olanaklarının daha iyi olduğu Trabzon hepimizin görevi. Gençlerimiz işsiz. Bu şehide istihdam üretim anlamında bir çivi çakılmadı Sadece bu şehirde değil Karadeniz Bölgesinde çakılmadı. 2 ayda 1 Milyona yakın insanımız iş aramaktan vazgeçmiş, umudunu kaybetmiş. Ama siyasi iktidar ne yapıyor? Cumhurbaşkanına saraylar yaptırılıyor. Trabzon’a doğalgaz geldi sevindik ama bugün en pahalı doğalgazı biz kullanıyoruz. Toplum psikolojisi de bozulmuş. 8 Milyon insanımız 3 yılda psikolojik tedavi görmüş.  Bütün kaynaklarımızı hoyratça kullanan özelleştirenler kaynakları tükettiler. Şimdi iş bankasının hisselerine çökmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. O kadar kolay değil Mustafa Kemal’in emanetlerine çökmek. İş Bankası yönetimi, teşvikleri ve her şeyiyle öncü bir banka. Yine bir oldu-bitti ile bu hisselere çökmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu iktidar en büyük zulmü Karadeniz insanına yaptı Biz Karadeniz’i hep birlikte ayağa kaldıracağız. En çok mağdur etti dediğimiz Karadeniz bu iktidarı ayakta tutuyor. Bunlar Karadeniz’den geldiler gidişleri de Karadeniz’den olacak.” dedi.

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

“TRABZON KAOSTAN NASİBİNİ ALMIŞTIR”

CHP Trabzon İl Başkanı ve Başkan Adayı Güzide Uzun yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Hayatın her alanında siyasi İslam ilmek ilmek örülürken AKP iktidarı ve zihniyeti ülkeyi cemaatlerin faaliyet yeri haline getirmiştir. CHP’lilik ruhu dayanışmayı, örgütlü ruhu ve ben değil biz olmayı öğretiyor. Üzerine ölü toprağı serpilen halkımızı uyarmak en önemli grevimizdir. Dünyada 97 ülkenin nüfusundan daha fazla işsiz barındırmaktayız.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde son seçimlerde başarı ile verilen demokrasi dersi hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını göstermiştir. İstanbul’daki seçim zaferi emekle başarılmıştır.

Trabzon kendi ülkenin içinde bulunduğu kaostan fazlasıyla nasibini almıştır Trabzon’daki yaşanan zulmü benden daha iyi biliyorsunuz. Trabzon denince tarihi akla gelir. Onlarca şair yaza ve bilim insanının bıraktığı izleri yaşatmak için sanat ve kültür komisyonumuzla yerine getireceğiz. 1968’lerde kurulan KTÜ Cumhuriyetine bağlı vefalı öğretim üyelerinden arındırılmıştır. Trabzon denizinden koparılmış, daha çok griye dönen yeşil rengiyle halka halka katledilen doğasıyla içler acısı haldedir. Yaşanabilir bir Trabzon’a kavuşmak için çabamız çok daha fazla olacaktır. Trabzon üretimi olmayan bitik haldedir. Uzungöl’de en büyük farkındalığı CHP halkıyla buluşarak yapmıştır.

Yaşadığımız her seçimden çıkışta göreceli bir kavram olan başarıyı tartışıyoruz. Bahane üretmekten öte partimize sahip çıkarak yapacağız. Elimizden geleni değil de en üst düzeyde çabamızla birlikte başaracağız. Sokak örgütü projesi başarının temelidir. Trabzon örgütü ön seçim ile aday belirlemede bu sınavdan başarı ile geçmiştir. Tek yürek olarak başardık ve halen yerini korumaktadır. Kindar nesil yetiştirmeyi hedef alan AKP iktidarı halkımızı ölüm uykusuna yatırmıştır. Çürüyen bir yapıya ülkemizi dönüştürenlere inat sendikalar ve STK’larla oluşturduğumuz organik bağ daha da güçlü yoluna devam edecektir.

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

"TRABZON YOKLAR ŞEHRİ OLMUŞTUR"

CHP İL Başkan Adayı Ömer Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

CHP Ülkemizin en köklü partisindir. Trabzon’da ülkemizin en önemli kalesidir. CHP Kuva-i Milliyedir. Anafartalar’dır, Conkbayırı’dır.  Biz kararlı ilkeli çözümlerin partisiyiz. Biz geleceği boş vaatlerde aramayan çözümlerin partisiyiz. Partimizin Tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile özdeştir. Zorlu günler geçirmekte olan ülkemizin AKP iktidarında yeni maddi ve manevi kazanımlar elde etmeyi bırakın ülkemizi uçurumun eşiğine getirmiştir.

Ağır vergiler zamanlar zengin ve yoksul arasındaki uçurum, sosyal patlamalar kurumlara olan güvensizlik, hukuktaki tartışma yaratan kararlar ülkemizdeki vatandaşları baskı altına almıştır. Hayat pahalılığı ve enflasyon artış, işsizlik yükselmiş, devletin iç ve dış borçları ödenemez hale geliştir. Büyüme oranı azalmış, asgari ücret erimiştir.

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

Belediye işi gönül işi diyenler sayesinde Trabzon yoklar şehri olmuştur. 130 Km sahil şeridimiz var denize girecek alanımız yok. Şehir merkezindeki kuruyan ağaçlarını koruyamayan bir yönetim var. Kısaca AKP’nin sözü çok icraatı yok. Bu şehirde işsizler var, mahsulü para etmeyen çiftçi var, üniversitesi aile çiftliğine çevirdiği bir rektör ve her şeye muhtaç bir hastane var. AKP 18 yılına girdi. İstediği gibi bir toplum inşa edemedi ve edemeyecek. Çünkü AKP’nin karşısında nitelikli çoğunluğu elinde bulunduran insanlar var.

Başarı yolunda elinden gelenin en iyisini yapacağıma, laf değil iş üreteceğime, ilkeli olacağımıza, liyakat ve adaletten ayrılmayacağımıza hiçbir bahaneye sığınmayacağımıza, canlı diri çalışkan bir örgüt yapısı oluşturacağımıza söz veriyorum. Örgütümüzün büyüdükçe güçlenmeyeceğinden hareketle partiye yeni üye kazandırmak ve 2 yılda 2 bin üye yapmak istiyoruz.

Kongre çalışmaları süresince 18 ilçemize ziyaretlerde bulunduk. En büyük özlemin birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu gördük. Biz CHP ailesini bir ferdi olduk. Bizi birleştiren çatı CHP’dir. Bizler 6 oka inanmış vatanı ve milletine gönülden bağlı mücadelesini devam ettiren kardeşleriz. Birlikte başaracağız birlikte kazanacağız.

“BİZ VARIZ, BİZ BURADAYIZ”

CHP Trabzon İl başkan Adayı İbrahim Akbulut yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Bugünün odak noktasında sizler varsınız. Trabzon CHP camiasının önümüzdeki 2 yılına sizler damganızı vuracaksınız. Sizlerle hep birlikte yaşadığımız bu demokrasi şölenimizi diğer siyasi partilerimizin örnek almasını diliyorum. Bu örnek demokrasi şölenimiz neticesi yakın geleceğimizin belirleyicisi olacaktır. Bu yakın geleceğimizin kalitesi de makro hedeflerimizin temelini teşkil edecektir. Sizlerin kararı Cumhuriyet Halk Partisi'nin Trabzon'daki geleceğini çok yakından ve de direkt etkileyecektir. 

Bana ve arkadaşlarıma Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün yönetim sorumluluğunu emanet ederseniz bütün dahili tartışmaları, herkese kucağımızı açarak bertaraf edeceğiz. Bizim camiamızda herkes kıymetlidir. Her üyemizin, kıymetine paha biçilmez düşünceleri vardır. Her üyemizin Cumhuriyet Halk Partisi'ne katkıları çok kıymetlidir. Her üyemizin partimiz için barındırdığı düşünceleri ve partimiz için yaptığı katkı, yönetimimiz tarafından en ciddi şekilde değerlendirilecektir. Herkes kıymetlidir, herkesin düşüncesi saygındır, herkesin katkısı bizim için vazgeçilmez olacaktır.  Her kararımız ve icraatımız istişare yapılarak karşılıklı anlayış neticesinde alınacaktır. Bütün çalışmalarımız önceden belirlenmiş programlara uygun olarak icra edilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanlık binası daha merkezi bir yere taşınacaktır. Bugünkü il merkezimiz yaklaşık 200 kişilik çok amaçlı bir salona dönüştürülerek üyelerimiz ve halkımızın hizmetine sunulacaktır. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl merkezinde üyelerimiz ve halkımıza hizmet veren bir "Hukuki Danışma Bürosu" faaliyete geçirilecektir. Nöbeti devraldığımızın ertesi günü seçim hazırlıklarına başlayacağız. İlçe başkanlarımızla eş güdümlü olarak sandık kurulu üyelerimizi en kısa zamanda belirleyecek ve eğiteceğiz. Baskın bir genel seçim ihtimaline karşı her türlü tedbirimizi hemen almaya başlayacağız.
Ben ve arkadaşlarım Trabzon'da söylenemeyenleri söyleyen, yapılamayanları yapan ve direnen güçlü bir yönetim oluşturacağız. Erkekleri futbolla, bayanları dizilerle oyalanan bir toplum haline getirildik. Demokrasiden uzaklaştık, tek adam düzenine yaklaştırıldık. Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaştık, Arap dünyasıyla yakınlaştık. Bu minvalde bizim söyleyecek çok sözümüz, yapılacak çok ama çok işimiz var. Biz yönetim olarak susmamız gereken yerde susacak, sesimizin çıkması gereken yerde de adeta gürleyeceğiz. Biz aktif olacağız, biz atak olacağız.

Yerel siyasette sesimizi yükselteceğiz. Trabzon siyasi arenasını hiç bir zaman boş bırakmayacağız. Hatta hatta iddia ediyorum ki, ben ve arkadaşlarım, bu şehri yönetenlerin uykularını kaçıracağız. Çünkü Trabzon siyaseti bundan böyle yasal ve demokratik eylemlerle taşınacaktır.  İlimizdeki demokratik kitle örgütleriyle sürekli iyi ilişkiler içinde olacağız. Onların eylem ve programlarına katkıda bulunacağız. Bizim çalışmalarımıza da katkı vermelerini memnuniyetle karşılayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi için sadece elini, kolunu değil gövdesini dahi taşın altına koyabilecek bir yönetim arıyorsanız biz varız, biz buradayız. Şüphesiz ki, bu salonda bulunan sizler, bizler ve hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için çabalıyoruz. Bu başarıyı elde edebilmemiz için efor sarf ediyoruz. Böyle bir başarıya ulaşabilme mücadelesini ne pahasına olursa olsun verebilecek bir ekip arıyorsanız, biz varız, biz buradayız.  Ülkemizin düşürüldüğü bu kaostan kurtulabilmesi sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarıya ulaşabilmesiyle mümkündür.  Bu amacın Trabzon ayağını gerçekleştirecek olanları belirlemek istiyorsanız, biz varız, biz buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Trabzon'da monotonlaşan ve tıkanan bu çıkmaz durumundan kurtulmasını istiyorsanız, biz varız, biz buradayız. Başarı arıyorsanız, moral arıyorsanız, siyasi rakiplerimize meydan okumak istiyorsanız, biz varız, biz buradayız.  Trabzon'da görevini tam olarak yapan, sonsuz bir dikkatle başarıya odaklanan ve başarabileceğine inananları arıyorsanız, biz varız, biz buradayız.  Yeni bir ekip, yeni oluşum arıyorsanız biz varız, biz buradayız. İdeal bir liste istiyorsanız, biz varız, biz buradayız.

Parti içi görevlendirmelerde kişisel hesapları ıçın hareket edenlerle, idealist düşüncelerine hizmet etmek isteyenleri biri birinden ayırabilmeliyiz. İdealist Cumhuriyet Halk Partililer gözden kaçırılmamalı ve desteklenmelidir. Biz değil, ben diyorsanız, olmaz. CHP’nin değil de kişisel hesaplarınızı ön plana çıkarırsanız, olmaz. Biliyorum ki, hepimizin gönlünde başarı elde etmek arzusu yatıyor. Çok haklı olduğumuz halde birçok haksızlıklara uğradık. Bu haksızlıkları, bu adaletsizlikleri, bertaraf edebilmek sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olabilmesi ile mümkündür. Bu mümkünü hakikat kılabilmek için ben ve arkadaşlarım sizden destek istiyoruz. Oylarınızla bizi destekleyerek, bize güvendiğiniz takdirde çok çalışacak, sizleri asla mahcup etmeyeceğiz. Ömrümüzün önümüzdeki iki yılını Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün başarısı için harcayacağız. Başka hiçbir göreve talip olmayacağız. Sizin yüzünüzün gülmesi için gecemizi gündüzümüze katacağız. Programlı ve bilinçli çalışacağız. Hedeflerimizi tespit ederek bu hedeflere ulaşmak için çok çalışacağız.

Bütün üyelerimiz ve halkımızla bütünleşeceğiz, parti içinde bir birimizle kucaklaşacağız. Üniversitelerle partimiz arasındaki ilişkileri güçlendirerek üyelerimiz ve halkımız için paneller, konferanslar düzenleyeceğiz. Kadın kolları ve gençlik kollarımızın önünü açacak onlara her türlü kolaylığı, yardımı ve desteğimizi sağlayacağız. Genel merkezimizle ilişkilerimizi canlı tutacak, yönetimimizin kararları ile halkımızın isteklerini olduğu gibi ileteceğiz. Şuanda muhalefetteyiz. Ancak yapılacak olan ilk genel seçimde iktidar olacağımıza inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkemizin yıldızı parlayacak, insanlarımız büyük bir kâbustan kurtulacak, üyelerimiz ve halkımızın güven duyguları canlanacak ülkemizde herkesin yüzü gülecektir. Yaklaşan bu iktidar yolculuğunda Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünü temsilen bizim yönetimimiz çok önemli katkılarda bulunacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar yürüyüşü Trabzon'dan başlayarak önce Karadeniz Bölgesi'ne sonra da bütün ülkeye yayılacaktır. Bu iktidar yürüyüşüne en büyük katkıyı Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon yönetimi ve CHP Trabzon camiası olarak biz sağlayacağız. Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin en büyük paydaşlarından biri biz olacağız. 

Biz pozitif düşünüyoruz. Geleceğimize umutla bakıyoruz. Ufukta da Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını görüyoruz. Ufukta bize gülümseyen umudumuza hep birlikte uzanacağız. Geçmişi arkada bırakıp geleceğimize bakacağız. Bize umut bağlayanlar için çok çalışacağız. Asla yılmayacak ve asla korkmayacağız. Hep beraber yaşayacağımız önümüzdeki güzel günlere odaklanacağız. Bu güzel memleketi ve cumhuriyeti bize bırakan Atatürk ve arkadaşlarının emanetini koruyacağız. Atatürk'ün bize bıraktığı iki eserden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni hep birlikte yeniden iktidara taşıyacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyabilmek için ben ve arkadaşlarım gece demeden, gündüz demeden çok çalışacağız. Her üyemize ve her delegemize güveniyoruz. Sizlerin de bize güvenmenizi istiyoruz. Vereceğiniz her türlü karar başımızın gözümüzün üstüne olacaktır. Her şey sizler, bizler, Cumhuriyet Halk Partisi ve bütün insanlık için olacaktır. Selamlarımız ve saygılarımız sizlere olacaktır. Ve son olarak diyorum ki, Atatürk, cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının ufak tefek parazitleri Trabzon'un sokaklarında gezemez. Trabzon, Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının yuvasıdır. Yuvası olarak kalacaktır. Asla terk edilemez.

Yarışmacı iki arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bizim rengimiz mavidir. Bizim mavimiz Trabzonspor mavisidir. Biz mavi listedeyiz. Desteklerinizi bekliyoruz.

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

Trabzon'da CHP yeni başkanını seçiyor

Ayrıntılar Geliyor...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler