Trabzon'da CHP referandumu konuştu

Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Akçaabat İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Trabzon'da CHP referandumu konuştu

Trabzon'da CHP teşkilatı,  Akçaabat'ta toplanarak yeni anayasayı ve Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdı. 


Akçaabat İlçe binasında yapılan toplantıda ana gündem Anayasa Değişiklik Teklifi tasarısı oldu.  Bir çok partilinin görüşleri alınan toplantıda referandum süresince neler yapılması gerektiği konuşuldu.


Akçaabat  İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, AKP iktidarının 15 yıl boyunca yaptığı yanlış politikalarının Türkiye’yi çökertme noktasına getirdiğini belirterek, “Biz terörle bu şekilde mücadele edilmez derken, hayır siz bilmiyorsunz diyenler daha sonra bizim söylediğimize geldi. Biz Suriye’de bu şekilde mücadele edilmez, Suriye’nin iç işlerine böyle karışmamalıyız derken bize muhalefet edenler bugün Suriye politikasının toptan yanlış olduğunu söylüyorlar. Biz Suriye sınırının İsraile verilmesinin yanlış olduğunu ifade edip bunu mecliste engellemeye çalışırken bize karşı olanlar daha sonra biz bunu Anayasa mahkemesine götürdüğümüz zaman ‘Her bulduğunuzu Anayasa Mahkemesine götürüyorsunuz diyenler bu kararı iptal etmesiyle beraber bugün rahatça Suriye’de operasyon yapabildikleri bir Türkiye sınırına sahipler." dedi. 
 

İŞİMİZ ZOR AMA BAŞARACAĞIZ

Hacıoğlu, "Önümüze getirilen Anayasa devletin bütün erklerini, yasamayı, yürütmeyi, yargıyı medyayı dizayn etme hakkını bir tek kişiye veriyor. 1923’de halka verilen egemenliğin halkta olduğunu tescil eden hakkın bugün halktan alınıp hiç birşey vermeyen bu düzenlemeye karşı biz en onurlu şekilde mücadele vermeye çalışacağız. Ama işimiz zor arkamızda bir medya desteği olmayacak, arkamızda sivil toplumlar yeterince bize güç veremeyecek. Mecliste bir destan yazdı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve biz iyi ki Cumhuriyet Halk Partiliyiz dedik ve bizler bu partiye yakışır bir şekilde mücadele vermeye yakın eşiğindeğiz” diyerek referandumda partililerini mücadeleye davet etti. 

Trabzon'da CHP referandumu konuştu
 

BUNA KARGALAR BİLE GÜLER

"Ülkede terör almış başını gidiyor" diyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise, ekonominin Türkiye’de berbat olduğunu belirterek iktidar partisinin tek derdi retjimi değiştirerek ülkeyi tek adama teslim etmek olduğunu belirterek,  “Biz bunları ülke olarak hak etmiyoruz. 2002’de ülkeyi sıfır terörle alan AKP iktidarı bu 15 yıl içerisinde sadece PKK terör örgütü yanına yanlış politikaları ile IŞİD, FETÖ terör örgütlerini de ekledi. FETÖ ve IŞİD’i kim bu hale getirdi. Büyüttüler, beslediler şimdi de bedel ödetiyor bu terör örgütleri. Terörün bu noktaya gelmesinin tek sebebi AKP hükumetidir, biz değiliz. Bunun hesabını vermesi gerekenler bundan kaçıyor ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, devletini kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ni yani  bizi de terör ile ilişkilendirmeye çalışıyor. Kargaların güleceği bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.


Trabzon'da CHP referandumu konuştu
 

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Güngör, partililerine referandum süresince neler yapılacağını tek tek anlatarak, omuz omuza mücadele edeceklerini söyledi. Geçmişte olduğnu gibi CHP olarak bu ülkenin geleceğine sahip çıkıyoruz diyen Güngör, “CHP’nin omuzlarında yine ağır bir yük var. Kapı kapı gezerek, anayasa değişikliğini vatandaşlara tek tek anlatacağız. Omuz omuza mücadele ederek referandumda bu anayasa değişikliği teklifini birlikte bertaraf edeceğiz ve çocuklarımıza, torunlarımıza özgürce yaşayabileceği bir Türkiye bırakacağız. Gün birlik olma günüdür” diyerek mücadeleye bu teklife karşı olan herkese çağrıda bulundu. 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler