Trabzon'da CHP'den milletvekili seçilen Ahmet Kaya'dan ilk sözler

24 Haziran erken genel seçimlerinde Trabzon'dan CHP milletvekili seçilen Ahmet Kaya Haber61'e konuştu.

Trabzon'da CHP'den milletvekili seçilen Ahmet Kaya'dan ilk sözler

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi'nde TBMM'ye milletvekili göndermenin sevinci yaşanıyor. Trabzon'da 1. sıradan milletvekili adayı gösterilen ve Trabzon genelinde yüzde 15 oy oranıyla milletvekili seçilen Ahmet Kaya Trabzonlulara "Bilsinler ki orada bir kardeşleri var" diye seslendi.

74 bin 642 oy alarak TBMM'de Trabzon'u temsil edecek olan CHP Milletvekili Ahmet Kaya, tüm Trabzonlulara teşekkür etti. "Bilsinler ki orada bir kardeşleri var. Trabzon'un menfaatleri, kazanımı söz konusu olduğunda parti ayrımı gözetmeksizin diğer partilerden milletvekili arkadaşlarımla omuz omuza mücadele edeceğim. Bundan hiç kimsenin korkusu, endişesi olmasın" şeklinde konuşan Ahmet Kaya "Bütün siyasi partilerle Trabzon'un menfaatleri için iş birliği içinde olacağız ve bu şehrin bir evladı, bu şehrin yetiştirdiği bir insan olarak Trabzon'a hizmet edeceğiz." dedi. 

Türkiye genelinde CHP'nin yaşadığı kaybı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçilememesini için Ahmet Kaya, kesin sonuçları bilmeden bir değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını söyledi. Manipülasyon ve provokasyonların sonuçların net olarak ortaya çıkmasına mani olduğunu ileri süren Kaya, "Sonuçları tam net olarak görmediğim için birşey diyemiyorum. Sonuçları görmem lazım, bu akşam biraz yoğunluk oldu. ManipTelevizyonu açtığımız ilk saatlerde yüzde 70 civarlarında Cumhur ittifakını gösteriyordu, sonrasında 52 bandına kadar indi. İnanılmaz algı yönetimleri, haksızlıklar yapıldı, devletin bütün olanakları kullanıldı. Bunları gözardı edemeyiz. Ayrıca OHAL koşullarında bir seçime gidildi. Bunların hepsini üst üste koyduğunuzda sonucu görüyorsunuz. Bütün bu parametreleri ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Çok sağlıklı bir seçim olmadığını düşünüyorum. umut ediyorum sonuçlar memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olur" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber