Trabzon'da CHP'de Kılıçlar erken çekildi

CHP 7 Ocak tarihinde il başkanlığı kongresini yapacak.

Trabzon'da CHP'de Kılıçlar erken çekildi
Haber61/Haber Servisi - Levent USTABAŞI  
 
 Güçlü bir yönetim oluşturmaya çalışacak olan CHP teşkilatında, yine partinin ağır topları ve kurmayları kafa kafaya geldi. Eski il Başkanı Güzide Uzun ‘ben adayım’ mesajını teşkilata verirken, İl Başkanı Turgay Güngör, Milletvekili Haluk Pekşen,” Ortak bir isim üzerinde durmalıyız” dediler ama yine de çoklu adaylığı engelleyemedi.
 
Kulislerden gelen bilgilere göre Ahmet Kaya, il başkan adayı olarak Güzide Uzun’a karşı rakip olacak. Kaya’yı Ali Türen Öztürk, Celal Akaç ve Turgay Güngör destekleyecek. 
 
Lakin Murat Özçilingir ne yapacağı merak konusu.. Bu noktada ya il başkan adayı olacak yada Güzide Uzun’u destekleyecek.
Ama kulislere göre başkan adayı olmayacak başkanı belirleyecek güçlü etkenlerden biri olacak. 
 
Her ne kadar Güzide Uzun’un ve Murat Özçilingir’in ekibinin Ortahisar yönetiminde belirleyici unsur olsalar da İl başkanlığı seçimlerinde Ortahisar’dan değişim gösterecek olan kararsızlar da olduğu gelen bilgiler arasında.
 
Yavuz Karan Akçaabat ilçe seçimlerde ekibiyle istedikleri yönetimi belirleyemediler. İşte konuşulanlar ve öngörüler arasında bu da tartışma konusu oldu. Karan İl başkanlığında ekibiyle Güzide Uzun’u destekleyecek. Etkili olacak mı onu da sandık sonucu belirleyecek.
 
Diğer yandan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in kendini vekil seçtiren il başkanı olarak bilinen Güzide Uzun’a vefa borcu olduğu ortada..  Ama bu seçimde Pekşen Güzide Uzun’dan tek liste olması ve çarşaf listeyle seçime gidilmesi yönünde beklentilerine olumlu cevap alamadı.
 
Bu seçim CHP için renkli heyecanlı adrenalin dolu geçeceğe benziyor.

Son olarak; CHP’de kılıçlar erken çekildide denebilir.

CHP Trabzon İl Başkanlığı seçimi 7 Ocak tarihinde 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Sandık başına 350 delege gidecek. Belirleyici ilçeler ise yine Akçaabat ve Ortahisar olacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber