Trabzon'da çeşmeler kapatılıyor mu? Açıklama geldi: Suyumuz zaten kıt!

Trabzon’da köylerdeki çeşmeler kapatılıyor mu?

Trabzon'da çeşmeler kapatılıyor mu? Açıklama geldi: Suyumuz zaten kıt!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştiraki TİSKİ’nin Genel Kurul Toplantısı bugün Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, köylerdeki çeşmelerden muslukların söküldüğünü ve bunun tepki çektiğini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, suyumuz zaten kıt diyerek “TİSKİ ilçe ilçe belediyelerimizin beraber çalışması noktasında çalışmalar dikkat edeceğiz. Köylerdeki çeşmelerin kesilmesi meselesi konusunda bir bilgiye sahip değilim ama insanların evlerinin bahçesinde zaman zaman böyle durumlarla karşılaşma oluyor. Yeni büyükşehir modelinin getirdiği bazı şeyler var. Eski köyler ve yeni mahallelerdeki bazı kurallar işletilmeye başlatıldı. Abone ve sayaç takma işlemlerine dirençler ve zorluklarını yaşıyor. Ama gittikçe insanlarımız buna alışıyor. Bu işler zamanla oturur. Çeşme bizim kültürümüzün bir parçası. Osmanlı imaretlerinin ve vakıfların büyük eserlerinde mutlaka bir çeşme vardır. Ama bu tip çeşmeleri kendi bahçesine yapıp da buradan akşama kadar bahçe sulayıp bir yukarıdaki komşusuna su vermeyen uygulamaları da bundan ayırmak lazım. Bizim çabamız zaten kıt olan suyun o mahallede ki bütün insanların su ihtiyaçlarını sağlaması. Ama bunu çeşmeye dönüştürüp bahçe sulaması sizden yukarıdaki kotlardaki insanların şikayetine neden oluyor. Ne kadar büyük depo yaparsanız yapın içme suyunu sulama suyu olarak kullanırsak yetmez. O kadar zengin suyumuz yok bizim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber