Trabzon'da çalıntı plaka operasyonu

Trabzon’da plaka hırsızların türedi. Emniyet güçleri çaldıkları plakalarla organize suçlara karışan hırsızlara karşı uyardı.

Trabzon'da çalıntı plaka operasyonu

Trabzon’daki hırsızların yeni yöntemi “Pes artık” dedirtti. Geceleri ev ve site önlerine park edilen araçların ön ve arka plaklarını sökere çeşitli suçlarda kullanmak üzere çalan hırsızlar şehirdeki araç sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Bu hırsızlık neticesinde birçok vatandaş mağdur olurken bazı vatandaşların plakası ise birden çok kez çalındı.

EMNİYET BAŞVURULMALI

Plaka hırsızları çaldıkları plakalarla hırsızlık gibi organize suçlara karışıyor. Durumla karşılaşan araç sahiplerinin plakalarının çalındığını fark etmesi halinde emniyete başvurması gerekiyor. Ancak buna rağmen plaka ile karşılaşan herhangi bir suçta, suçlular bulunana dek araç sahibine zanlı muamelesi yapılıyor. Bu da şehirdeki sürücüleri tedirgin ediyor.

AYNI MODELDEN ÇALINTI

Özellikle ellerinde bulunan araçlarla aynı modelde olan araçların plakasını çalmayı hedefleyen hırsızların bu kurnazlığı ise emniyet güçlerinin işini zorlaştırıyor. Plaka hırsızları böylece trafik denetimlerine takılmıyor ve yakalanmaları güçleşiyor. Emniyet güçleri  araç sahiplerini plakalarının çalınması halinde eminiyete baş vurmaları yönünde uyarıyor.

(Sonnokta)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber