Trabzon'da cadılar bayramı kutlandı

Bir çok ülkede düzenlenen, ilginç kostüm ve makyajlarla bambaşka kişilere dönüşülen ‘Cadılar Bayramı’ bu kez Trabzon’da bir mekanda gerçekleştirildi.

Trabzon'da cadılar bayramı kutlandı

Trabzon’da faaliyet gösteren dans okulu bir ilke imza atarak ‘Cadılar Bayramı’ kutlaması düzenledi. Trabzon’un en özel mekanlarının birinde gerçekleştirilen kutlamaya Ankara’dan dansçı Fırat Gerger’in yanı sıra, çok sayıda yabancı topluluk ve akademinin öğrencileri katıldı.


İlk kez İngiltere’de ortaya çıkan Cadılar Bayramı’nı çok eski zamanlarda Keltler, 1 Kasım tarihini yaz mevsiminin bitişi, kışın başlangıcı olarak kabul ediyorlardı. Çünkü 1 Kasım’da sürüler yaylalardan dönüyor, toprak ağaları tarafından imzalanan kira sözleşmeleri yenileniyor, kısacası yeni sezon başlıyordu. Yıllar geçtikçe Türkiye’de de kabul görmeye hatta kutlanmaya başladı.

Trabzon'da cadılar bayramı kutlandı

Trabzon’un önde gelen makyözleri arasında yer alan Tuğba’nın elinden geçen davetliler aynada kendilerini bile tanıyamadılar. Makyözün muhteşem dokunuşlarıyla geceye özgü makyajlara bir de kıyafetler eklenince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Sabahın ilk ışıklarına kadar dans eden gençler ve yabancı misafirler Samba, Tango, Bachata, Kizombo, Cha Cha, Mambo, Rumba gibi Latin ezgilerden kesitler sundular. Gecenin en önemli koreografisini ise dans atışması oluşturdu. Birbirlerine nazire yapan dansçılar ayakta alkışlandı.

Dans eğitmeni Mehmet Fukul Trabzonlular’ın dansı çok sevdiğini ve kursa yazılmak için çok sayıda talep aldıklarını belirterek “ Latin Gecelerimiz her hafta rutin olarak yapılıyor. Bu kez “Cadılar Bayramı”nı eklemek istedik. Gerçekten inanılmaz bir atmosferde inanılmaz bir gece oldu. Tüm katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sürprizlerimiz bundan sonra da devam edecek.” diye konuştu.

Trabzon'da cadılar bayramı kutlandı

Trabzon'da cadılar bayramı kutlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber